De Rode Draad

De heemkunde toont het textielverleden

Geschreven door

Borns Textiel Collectief

Leestijd 1 minuten 1404 x bekeken

Straks in het dorp te zien: grote panelen met daarop foto's van het Borns textielverleden. Denk aan vermoeid ogende arbeiders achter de weefgetouwen of aan fabrieksgebouwen die helaas al gesloopt zijn. De heemkundevereniging komt met een bijzondere fototentoonstelling!

Afgelopen week was het al in de Tubantia te lezen: na Pasen kan het zomaar zijn dat je bij de Bornse winkels de fotopanelen met ons textielverleden tegenkomt. De borden worden genummerd waardoor er een route zal ontstaan! Ook zal er een speurtocht aan worden gekoppeld voor kinderen. Leon Congert en Annemarie Haak vertelden er meer over!

Lees meer over dit gave initiatief via:

Ontdek alle informatie over De Rode Draad hier!

De activiteiten die in het kader van De Rode Draad worden/of zijn georganiseerd kunnen niet plaatsvinden zonder de subsidiënten van dit leuke culturele project. We zijn onwijs blij met hen allemaal en stellen daarom trots aan jullie voor: VSB Fonds, Cogas Cultuurfonds, Gemeente Borne, Houtmaatfonds, Ondernemersfonds Borne, Prins Bernard Cultuurfonds, Alfa Foundation, Stimuleringsfonds Borne, Provincie Overijsel & Rotary Delden-Borne.

Deel dit artikel met vrienden

Borns Textiel Collectief

Een grote groep enthousiaste organisaties & initiatieven die Borne op de kaart gaan zetten. Wij zijn dé textielgemeente van Twente!

Meer verhalen uit Borne

  1. Bruisend Borne

    Palmpasenoptocht Borne 2024

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

    Geschreven door Corine
  3. Bruisend Borne

    De leukste evenementen in Borne in de maand maart

    Geschreven door Corine
  4. Bruisend Borne

    Oproep voor creatievelingen uit Borne!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter