1. 0/8
  '

  Eten & Drinken

  Zin in een ijsje in Borne?

  Geschreven door

  Corine

  Mmmmmmm, met dit warme en tropische weer is een ijsje altijd een goed idee. Sorbet, softijs, slushpuppy of ambachtelijk schepijs, het is allemaal even lekker. En verfrissend! We hebben hier heel wat tips voor je op een rijtje gezet!

 2. 8/8

  8.

  Gelato Al Capone

  Bij Gelato Al Capone verkopen ze heerlijk italiaans ambachtelijke schepijs. En dat is nog niet alles, want ook voor een softijsje of sundae ben je hier aan het goede adres. Ideale tussenstop tijdens je fiets- en of wandeltocht, na je overheerlijke pizza of gewoon omdat het crimineel lekker is!

 3. 7/8

  7.

  Ijssalon de Harmonie

  Op een prachtig plekje aan de rand van Oud Borne zit Ijssalon de Harmonie. Loop dit karakteristieke pandje binnen en strijk vervolgens neer op dit gezellige kleurrijke terras . Genieten is niet moeilijk hier, kiezen wel! Naast schepijs en softijs hebben ze namelijk ook ijsmacarons én frozen yoghurt! Nomnomnom.

 4. 6/8

  6.

  IJs- en koffiehuuske

  De fleurige kussentjes op de bankjes voor het Ijs- en Koffiehuuske nodigen je van veraf uit om lekker een ijsje te komen eten. Er is keuze genoeg in lekker ambachtelijk schepijs, maar ook de softijsjes zijn hier heel goed! Ik had trouwens gissteren een gemengd vanille & chocolade softijsje, dikke tip!

 5. 5/8

  5.

  Blije Zuivel

  Eigengemaakt boerenijs uit het hart van Twente koop je bij de Blije Zuivel in Zenderen! Familie Bonthuis maakt het ijs van van melk van eigen koeien en staat klaar voor passanten: de Hebbrodweg is namelijk een populaire doorgangsroute van wandelaars & fietsers. Een verfrissende tussenstop is dus altijd welkom!

 6. 4/8

  4.

  Bakkerij van Otten

  Oef, zeg je in Borne ambachtelijk banketbakkersijs, dan zeg je Bakkerij van Otten! Bij deze locatie (ook een banketbakker/broodspecialist én lunchcafé) geniet je zomers van eigen gemaakt banketbakkersijs.

 7. 3/8

  3.

  Grand Café de Steeg

  Een dikke sorbet op het terras geeft je meteen vakantievibes! Heb je daar zin in? Plof dan neer op het terras van de Steeg en geniet van een ouderwetse Dame Blanche of bijvoorbeeld cookie caramel ijs!

 8. 2/8

  2.

  Cafetaria & Grillroom Maria

  Wandel je toevallig net in het centrum en kan je wel een opfrisser gebruiken? Loop dan even de Oude Almeloseweg in. Hier zit sinds vorig jaar op nummer 1 Cafetaria Maria met lekker schepijs!

 9. 1/8

  1.

  Vers en Frietje

  Bij de vitrine van Vers & Frietje is het zweten geblazen. Met lekkere traditonele maar ook unieke smaken in schepijs is het niet makkelijk om een keuze te maken! Hoeveel bolletjes neem je? 1, 2 of misschien wel 3? Eetsmakelij!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Doe-tips

  Museum Bussemakerhuis presenteert B.L.A.U.W.

  Geschreven door Corine
 2. De favorieten van....

  De favorieten van Liesbeth!

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  'Canvassing the Making' - Lezing bij Museum Bussemakerhuis

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Deelnemers theater speurtocht lyrisch: een échte aanrader!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter