Verhalen uit Borne

Colum Hart van Borne - 26/09/2022

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 823 x bekeken

Terug naar het normale leven. Zo voelt het even, na al die weken hectiek. Halverwege juli begon het voor mij al de aanloop richting de Melbuul’ndagen en afgelopen zaterdag sloot ik de marathon af met de uitreiking van Slag om Borne.

Meer dan 250 mensen kwamen naar het Kulturhus toe om nog even na te praten over antwoorden en gekke opdrachten, bijzondere team tactieken en om even het nieuwe Bornse biertje te proeven: ‘Zwaar ’t Bokje’ van Karelsk! Al met al een geslaagde avond en we hebben 3 Bornse goede doelen & initiatieven blij mogen maken met een groot bedrag! Scouting Martina heeft 2500 euro binnen geharkt dankzij het team ‘We’re born ready’ die slecht met één punt meer de ‘Brinks’ versloegen. Laatstgenoemde haalden daarmee 1500 euro binnen voor ‘Beleef Kerstmis in Oud Borne’! Op de derde plaats is CDA Borne geëindigd en daarom mag Stichting Kinderlach Twente 1000 euro in ontvangst nemen. Uiteindelijk heeft het precies waar opgeleverd waar ik, en mijn medeorganisatoren, op hadden gehoopt. Een avond vol plezier, lachen, creativiteit, samenwerking, competitie, fanatisme, verbroedering én pure Borne trots.

En dat zagen we ook na afgelopen donderdag. Ruben en ik waren immers richting Amsterdam voor de uitreiking van de Kern Creativity Awards! Uiteindelijk hebben we de award niet binnen gesleept, maar we werden ontvangen als superhelden en gingen met een tas vol complimenten naar huis. De reacties op onze eigen Facebook & Instagram waren overweldigend: Slag om Borne is sowieso een winnaar en iedereen is onwijs trots op Borne! Als kersje op de taart werd deze week ook nog eens duidelijk dat Borne de beste woongemeente van Overijssel is volgens VU Amsterdam. In de kranten, op internet en zelfs een ode aan Borne op NPO 2 radio. Maar ja, dit wisten wij natuurlijk allang!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

  1. Verhalen uit Borne

    Doneren aan de Mariakapel

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Borne op z'n Best

    Geschreven door Corine
  3. Bruisend Borne

    Palmpasenoptocht Borne 2024

    Geschreven door Corine
  4. Doe-tips

    Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter