Eten & Drinken

Lekker lunchen in Borne

Geschreven door

Corine

Leestijd 4 minuten 2021 x bekeken

Het is niet echt een geheim, maar in Borne zijn we gewoon gek op eten. Tijdens de middagpauze, na een ochtend wandelen, fietsen of shoppen heb je meer dan genoeg keus in leuke lunchcafé's, bakkers en restaurants! Bij sommige locaties kan je ook lekker een vers broodje afhalen. Eet thuis lekker je broodje op of zoek een plekje om te zitten en geniet van bruisend Borne.

Sterwaardig lunchen in Borne

Landelijk lunchen

Soms heb je gewoon even een extra oplaadmoment nodig. Wetenschappelijke onderzoekers zijn er allang achter: op tijd eten is een echte must om je motor te laten branden, maar de natuur heeft ook een positief effect op je gemoedstoestand en energieniveau. Lunchen in een groene omgeving moet dus wel uitzonderlijk goed werken! En wat een geluk, want in gemeente Borne hebben we mooie groene plekjes om even aan te schuiven voor een lunch. Wandel bijvoorbeeld eens binnen bij Hotel Restaurant Jachtlust in Hertme! In hun serre-restaurant of op hun terras kun je genieten van diverse lunchgerechten. Uitsmijters, omelet, soepen, salades: er is erg veel keus! Direct naast de Kloostergaarde, de sortimentstuin, zie je het knusse Theehuis de Karmeliet. Naast het feit dat dit een heerlijk plek is voor een kop thee, gebakjes, taartjes, high tea en bittergarnituur kan je tussen 11:30 en 16:00 uur hier aanschuiven voor een heerlijke lunch. Kinderen kunnen lekker buiten spelen in de speeltuin in het groen en zelf kan je de middagpauze goed afsluiten met een wandeling door de prachtige sortimentstuin. Dit is maximaal genieten, midden in Twente. Helemaal opgeladen van de goede lunch kan je vervolgens weer verder met de orde van de dag!

Lekker lunchen op het terras in Borne
Lekker lunchen op het terras in Borne

Lunchen in het centrum van Borne

Borne bruist. We begrijpen het dus goed als je even lekker het dorp in gaat. Shoppen, wandelen, kleding passen, cultuur opsnuiven, Oud Borne bezichtigen: het maakt allemaal hongerig. Bij Grand Café de Steeg bereiden ze al jarenlang de lekkerste lunchgerechten! Zodra je binnenkomt in dit oudbruine café geniet je van de gezelligheid en klassiekers zoals de lunchbol met carpaccio of boerenomelet. Of kies een keer voor iets anders dan een broodje en bestel een grote ijscoupe als je op een zonovergoten dag op het terras zit! Ben je gek op echt über vers brood? Schuif dan aan bij Bakkerij van Otten. In dit lunchcafé dat in 2021 is geopend is het altijd lekker druk tijdens de lunch! En dat snappen wij wel, want ze hebben een lekkere kaart. Je lunch maak je helemaal compleet met een kopje koffie en een gebakje die je zo uit kan kiezen op de patisserie afdeling. Koning in de lunch 'nagerechten' is ook restaurant ROAST it. Het is al zweten om een keuze te maken tussen de tal van lekkere lunchopties zoals een goede burger, spareribs, broodjes, tosties of salades, maar ze blinken ook uit in lekkere afsluiters voor in jouw middagpauze. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocozoenen of een limoncello cheesecake?

Tegenover ROAST it zit Bliss. In de zomer zijn zij geopend voor koffie, borrels en lunch! Kom lekker zitten op het terras en geniet van lekker eten terwijl je uitkijkt over het altijd drukke Dorsetplein.

Heb je nou iets minder tijd om lang te tafelen, maar wel zin in een lekkere lunch kies dan voor verse belegde broodjes van bijvoorbeeld de Zuivelhoeve, de Smaak Halte, De Koffiekaravaan of Bakker Bart. Je moet niet verbaasd op kijken als je hele groepen met collega's naar binnen ziet wandelen, want de kantoren in en rondom Borne weten al het lekkers in Borne ook goed te vinden.

Tip: een burger als lunch in Borne!
Tip: een burger als lunch in Borne!

Sterwaardig lunchen

Ben je op zoek naar een unieke locatie? Ga dan eens lunchen bij het kleurrijkste lunchcafé van Borne: De Ster! In dit lunchcafé, gecombineerd met cadeauwinkel & atelier, zorgen 25 toppers met een beperking dat iedereen hier kan genieten van de lekkerste taartjes, high-tea, lunch en koffietjes. Elke maand hebben ze een nieuwe topper voor 'Broodje van de Maand'. Wie komt er ook sterwaardig lunchen?

Op de markt

Er zijn al zoveel lunch opties, maar ook de markt in Borne is natuurlijk een goede plek om de honger te stillen. Voor de bekende loempia's van Pham Vu staan mensen in Borne graag in de rij (vaak wel druk!), maar het is echt de moeite waard. Op woensdag, vrijdag & zaterdag voor velen een vaste prik! Een portie kibbeling doet het ook altijd goed. Op de markt op het Rheineplein, bij de Nettorama aan de Letterveldweg en bij de Viskoepel op de Stroom-esch vliegen tijdens lunchtijd de gebakken visjes over de toonbank heen.

Van al die lunchtips wordt je vast hongerig! We wensen je alvast eetsmakelijk!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

  1. Verhalen uit Borne

    Doneren aan de Mariakapel

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Borne op z'n Best

    Geschreven door Corine
  3. Bruisend Borne

    Palmpasenoptocht Borne 2024

    Geschreven door Corine
  4. Doe-tips

    Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter