Ricciotti

Deze zomer brengt Ricciotti een ode aan het prachtige Nederlandse platteland! De laatste jaren rukt de verstedelijking steeds meer op en heeft het platteland in toenemende mate te maken met de gevolgen hiervan: Ricciotti neemt je muzikaal mee met hun Plan de Campagne!

Het sluiten van lokale muziekscholen, bibliotheken, buurtwinkels en openbaar vervoer dat steeds meer wegvalt. Deze verschraling van faciliteiten op het platteland voor de bewoners van de Nederlandse dorpen willen wij met Plan de campagne muzikaal onder de aandacht brengen. Samen met solist Lana Wolf bezingen we het platteland in allerlei genres en stijlen. Componist Hugo Bouma – jarenlang altviolist en arrangeur voor het Ricciotti – schreef speciaal voor ons de opdrachtcompositie Ik nam de metro om een koe te zien. Ga je mee naar het platteland?

Lana Wolf

De veelzijdige solist Lana Wolf komt van het Gelderse platteland en woont tegenwoordig in dezelfde boerderij waar ze opgroeide. Ze voelt zich in allerlei stijlen thuis, maar haar grote liefde is de countrymuziek. In de bakermat van deze stijl, Nashville (Tenessee), staat ze zelfs bekend als de Dutch Country Girl. Lana is naast zangeres ook songwriter, radio-dj, producer en vocal coach. Samen met het Ricciotti brengt ze bekende country liedjes, maar ook Nederlandstalige en zelfs Mexicaanse muziek over het platteland ten gehore. De ideale solist voor Ricciotti’s Plan de campagne!

Over het Ricciotti ensemble

Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat speelt voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 spelen we overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in het vliegtuig of de gevangenis, en in het buitenland. Het ensemble bestaat uit 43 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici die als vrijwilliger meespelen. Het Ricciotti gaat 3 keer per jaar op tournee. We zijn te volgen via facebook, Instagram of Ricciotti’s nieuwbrief.

Praktische informatie

  • Alle optredens van Ricciotti zijn gratis toegankelijk.
  • Kijk voor meer info ook op www.ricciotti.nl
  • Datum: Zondag 30 juli
  • Aanvang: 19.30 uur
  • Toegang: gratis
  • Info: ricciotti.nl
Of bekijk de website openluchttheaterhertme.nl/evenementen/ricciotti-2

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Openluchttheater Hertme

Adres
Hertmerweg 31, 7626LV Hertme
Telefoon
074-2670097
E-mail
Website
openluchttheaterhertme.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter