Fake News versus de Feiten

Zondag 24 november 2019 organiseert het Filosofiecafé Twente een lezing over Fake news versus de Feiten in het Kulturhus Borne. Gerko Tempelman, filosoof en theoloog, zal samen met het publiek op zoek gaan naar een Filosofie over de waarheid.

Filosoof Donald Trump

Sinds Donald Trump president is, gaat het steeds vaker over fake news. We lijken met z’n allen in een partijtje moddergooien terecht te zijn gekomen tussen feiten en alternatieve feiten. Wie heeft er gelijk? En hoe bepaal je dat? De geschiedenis van de filosofie laat zien dat het nog niet zo eenvoudig is om te bepalen wat waarheid is. Maar filosoof Gerko Tempelman wil het toch gaan proberen. Samen met het publiek, op een interactieve, zoekende manier. Meestal blijkt dan dat denken over de waarheid vooral iets zegt over jezelf. 'Filosoof' Donald Trump zet iedereen aan het denken: voor- en tegenstanders.

Gerko Tempelman

Filosoof en theoloog Gerko Tempelman houdt zich graag bezig met de diepere menselijke drijfveren. Ook z'n eigen drijfveren trouwens. Vandaar dat zijn filosofische lezingen altijd interactief en zoekend zijn. Niet meedoen is geen optie. Vaak blijk je net iets anders in elkaar te zitten dan je dacht, zo denkt Gerko. Als docent filosofeert hij over de islam, religie, de middeleeuwen, waarheid en allerlei verschillende filosofen. Ook is hij actief als theaterfilosoof en in het najaar komt zijn boek Ongeneeslijk Religieus' uit.

Tickets

Entree is €10,- inclusief kop koffie/thee.

U kunt zich vooraf opgeven door uiterlijk op donderdag voorafgaand aan de zondag waarop de lezing wordt gehouden €10,00 over te maken op IBAN nummer NL91 RABO 0198 2534 19 t.n.v. Filosofiecafé Twente onder vermelding van titel lezing. Ook kaarten aan de zaal verkrijgbaar. Voor jongeren geldt een reductie van €5,00.

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs
  • € 5,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter