Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

De Beentjes van St. Hildegard - Uitverkocht - GECANCELLED

De beentjes van Sint-Hildegard is een komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

Ogenschijnlijk zijn veearts Jan (Finkers) en universitair docent Gedda (Johanna Ter Steege) al 35 jaar gelukkig getrouwd, maar stiekem wordt hij gek van haar regel- en bemoeizucht. Gedda ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Herman Finkers, die zijn eerste filmrol speelt, schreef ook het scenario van deze Twents gesproken komedie, en dat sluit aardig aan bij zijn andere werk: licht absurdistisch, soms scherp en geestig, soms tergend flauw, maar eigenlijk altijd charmant. Regisseur Nijenhuis maakte er visueel één grote reclamefilm voor Twente van.

103 min.

Drama

Regie: Johan Nijenhuis, Nederland, 2020

Wanneer

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs
  • € 5,00 Prijs voor leden

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl

Tip je vrienden

facebook twitter