Mind my Mind

Een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. Mind My Mind van de Nederlandse animator, illustrator en regisseur Floor Adams won meerdere prijzen en stond afgelopen jaar op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

De feel good animatiefilm ‘Mind My Mind’ laat zien hoe de hersenen van een persoon met autisme werken. De dertig minuten durende film is een bijzonder mooie, handgetekende animatie met een ontroerend verhaal.

De film gaat onder meer over een jonge man met autisme die ontdekt dat hij zichzelf mag zijn – dat hij niet hoeft te camoufleren. Maar hij gaat ook over autisme en de liefde, en over hoe ongelofelijk ingewikkeld het sociale leven kan zijn als je anders functioneert dan de mensen om je heen. Volgens kenners – onder wie veel ervaringsdeskundigen – geeft de animatiefilm verrassend goed weer hoe het kan zijn als je autisme hebt.

De vertoning is een co-productie van Scauting en Kulturhus Borne. De film wordt 2x vertoond op deze avond. Een kaartje kost €5,00, per vertoning.

Over Scauting

Scauting ondersteunt normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme in wonen, werken en leren. De medewerkers van Scauting beschikken over veel expertise op het gebied van Autisme Spectrum Stoornissen (ASS), zoals Asperger, PDD-NOS en klassiek autisme. Scauting biedt ondersteuning aan jeugdigen en volwassenen.

Elke eerste donderdag van de maand biedt Scauting een gratis inloopspreekuur aan in de Noaberhood (foyer) van het Kulturhus.

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter