1. 0/12
  '

  Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand juni

  Geschreven door

  Corine

  In de maand juni is er weer van alles te doen in Borne, Hertme & Zenderen. Geniet van het Mooi Weer Festival, verschillende voorstellingen in het Kulturhus en ga aan de wandel!

 2. 12/12

  12.

  't Mooi Weer Festival - 17 juni

  Op zaterdag 17 juni organiseert Kulturhus Borne het allereerste 't Mooi Weer Festival! Op 6 buitenlocaties op Bornse bodem komen 9 gave bands spelen. Stap op je fiets of trek je wandelschoenen aan en maak een muziektour door Borne, Hertme & Zenderen! Naast muziek van Bad Moon, Gaston & Funk Fusion Project, Hart & Ziel, HoneysuckleRose , Reborne, Mash Up, Cordow, Sixtiesband The Retro's en Barkel & Co is er op de locaties nog veel meer te doen en te zien.

  De eerste editie van dit groene festival in open lucht vindt plaats op 17 juni en je raadt het al: het gaat alleen door met Mooi Weer!

 3. 11/12

  11.

  Wandelconcert Double6 -3 juni

  Het muzikaalste duo van Borne gaat weer op pad met gitaar, hun stem en een hele groep met liefhebbers. Terwijl de wandeling voert langs mooie bossen, akkers en houtwallen van Landgoed Twickel stop je onderweg op pittoreske plekken om te luisteren naar de heerlijke muziek van het eveneens legendarische duo Simon & Garfunkel!

 4. 10/12

  10.

  Shabby & Bras in Kulturhus 3 juni

  De liederen van Ramses Shaffy gezongen en gespeeld door Micheline Van Hautem & de Euregio Brassband met als special guest: Jos Jansen (bastrombone)! Je mag deze avond liederen als ‘Sammy’, ‘We zullen doorgaan’, ‘Laat me’, ‘Zing, vecht, huil,…’ en ‘Pastorale’ verwachten. En deze klinken prachtig, zo omringd door vurige koperarrangementen. De muziek is speciaal voor Shaffy & Brass geschreven door toparrangeurs Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen.

 5. 9/12

  9.

  Sprookjesconcert - 4 juni

  Geniet van de magie van het Sprookjesconcert! Laat je muzikaal meevoeren door het sprookjesbos. Een concert voor de hele familie; kinderen, ouders, grootouders en iedereen die van muziek en sprookjes houdt.

 6. 8/12

  8.

  Tentoonstelling B.L.A.U.W. bij Bussemakerhuis

  Er staat weer een kersverse tentoonstelling klaar om bewonderd te worden bij Museum Bussemakerhuis! Deze bijzondere tentoonstelling gaat over een onderzoek naar de geschiedenis, toepassing en mogelijkheden van blauwverven en blauwdruk. Te zien vanaf 20 mei t/m 30 november!

 7. 7/12

  7.

  Familiemusical Ciske de Rat - 9 & 10 juni

  Ciske de Rat - de Musical, gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker, behoort tot het Nederlandse cultuurgoed. De musical vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske, maar laat ook zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. De belevenissen van Cis de Man zijn door de musical heen geweven en dat geeft een nieuwe dimensie aan dit oer-Hollandse verhaal! De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Kom jij kijken naar deze familiemusical in het Openluchttheater?

 8. 6/12

  6.

  Special Sunday Koopzondag - 11 juni

  Dikke bolides, de mooiste oldtimers, een skelterbaan, een Speciaal Bier Festival, een wijnbar, muziek van Spoenk, Double6 en Power Factory maken van deze koopzondag een koopzondag die je echt niet mag missen!

 9. 5/12

  5.

  Arabisch Tafelen mét Stiftsalon - 15 juni

  Primeur: Arabisch Tafelen met een muzikale Stiftsalon! Donderdag 15 juni is het weer tijd voor Arabisch Tafelen. Dit keer wordt het een hele speciale editie; in samenwerking met het Stiftfestival wordt de avond uitgebreid met verhalen en muziek. Op deze avond leidt Meltem Halaceli het thema van het komende Stiftfestival in –A Mediterranean Voyage– met een verhaal over haar jeugd en de Turks Alawietische gemeenschap in Hengelo en Borne. Ze vertelt over de belangrijke rol van de muziek, niet alleen voor de eigen culturele identiteit, maar ook voor de verbinding met anderen.

 10. 4/12

  4.

  E-chopper huren

  Huur een e-chopper van Actief Twente via Pannenkoekhuis Smikkel en tour door het mooie Borne, Hertme & Zenderen richting Delden. Stop in het centrum voor een lekker ijsje of een kopje koffie op het terras, neem in het buitengebied even de tijd om alle mooie bloeiende natuur in je op te nemen en voel de wind door je haren. Een tour met de e-chopper is een heerlijke tip voor de maand juni!

 11. 3/12

  3.

  Henny Huisman in Borne op 22 juni

  Op 22 juni is Henny Huisman in Borne! In het Kulturhus laat hij het achterste van z'n tong zien en vertelt in deze ongedwongen en vrolijke personalityshow over zijn leven, zijn carrière en alle talloze collega’s.

 12. 2/12

  2.

  The Analogues - 24 juni

  • "Beangstigend goed” (Volkskrant ****)
  • "Dichter bij The Beatles kun je niet komen" (Twentsche Courant/Tubantia)
  • "Een magische ervaring” (Vrij Nederland)
  • “Muzikaal spektakelstuk, met je ogen dicht hoor je The Beatles (Het Parool ****)
  • "Musical wonder from Holland" (Eastern Daily Standard, UK)

  En zij komen gewoon naar Openluchttheater Hertme voor een Metropool Open Air concert!

 13. 1/12

  1.

  Expositie in de Bornse Synagoge

  Claudia Cornelissen heeft een fascinatie met de kleuren zwart, wit en grijs. Door deze kleuren met acrylverf op canvas te verwerken kan zij experimenteren met vormen en structuren. Elke zondag te bezichtigen bij de Bornse Synagoge!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Slag om Borne 2023 - Wat is er allemaal gebeurd?

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  (gratis) Workshop ‘Blauwe gedichten’, voor alle leeftijden!

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand oktober

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Dichtwedstrijd Borns Blauw

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter