Burgunder Bier

Het Burgunder Bier is geboren uit liefde. Uit liefde voor bier en Bornse historie. Geen standaard bier, maar oude recepten krijgen een tweede kans.

Met diepe wortels in de Saskische geschiedenis en met voorliefde voor bier & de historie van Borne brouwen 4 Bornse mannen de lekkerste biertjes. Michiel en Ronald startten in 2021 met één bier, maar inmiddels zijn ze samen met Jurre & Frank uitgegroeid naar trotse eigenaren van 6 bieren (maar er komen al weer nieuwe bieren aan!). Op heel veel locaties in Twente (en daar buiten!) kan je de Burgunder Gold, Stypel, Swart of Dunder en Karelsk Hop Hop & Zwaar 't Bokje kopen en/of proeven.

De storybrewers zijn daarnaast ook initiatiefnemer van de Proeftap: 'Proeftijd voor lokale brouwers' waarmee ze bij horeca in Twente ervoor zorgen dat het bierlandschap niet langer wordt gedomineerd door slobberpils, maar ook door speciaal bieren. Waar er in 1980 nog maar 14 brouwerijen waren, zijn dat er nu meer dan 800. Door middel van het concept 'De Proeftap' kunnen ze kleine brouwerijen een kans geven om ook op de tap te komen. De horeca kan op deze manier eenvoudig maandelijks unieke, nieuwe en bovenal populaire lokale bieren presenteren! Tüt.

'Oude vergeten smaakmakers krijgen bij ons een tweede kans'.

contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter