Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Borne, Hertme & Zenderen

De loop van Borne, de reisgids die iedere bezoeker op zak moet hebben!

De 'De Loop van Borne' is uit, een reisgids die jou meeneemt langs de meest bijzondere plekken in gemeente Borne. De gids staat boordevol toeristische informatie en laat jou Borne ontdekken. Via deze pagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de reisgids.

Inhoud van de gids

Aan de hand van vier wandelroutes neemt deze gids jou mee op een bijzondere reis door veelzijdig Borne. Maar liefst 84 pagina's laten de mooiste plekjes van de gemeente zien. Wat je kunt verwachten?

Route 1: Oud Borne

Het straatpatroon van Oud Borne is sinds de middeleeuwen niet veranderd en heeft daarom het predicaat 'beschermd dorpsgezicht'. Deze route neemt je mee door de rijke historie en langs de meest bijzondere plekken van Oud Borne.

Route 2: Centrum Borne

Borne heeft een gezellig en compact winkelcentrum. Naast dat je met deze route langs de unieke winkels en gezellige terrasjes van Borne komt, neemt de wandeling jou ook mee langs een stuk historie van Borne. De routes Oud Borne en Centrum Borne zijn goed te combineren.

Route 3: Zenderen

Met deze route loop je langs de mooie landgoederen, verschillende kloosters en de typische Twentse coulisselandschappen. Neem je tijd, kom tot rust en geniet van al het moois dat je tegenkomt.

Route 4: Hertme

Hertme is het kerkdorp van gemeente Borne. Naast het bekende openluchttheater kom je tijdens deze wandeling ook monumenten, natuurverschijnselen en bijzondere pauzeplekken tegen.

Wil je nog een overnachting boeken? Wij hebben de mogelijkheden in de gemeente voor je op een rijtje gezet. Wil je nog een stukje fietsen? We hebben een prachtige fietsroute voor je uitgezet. Oh, en ben je bang dat je er taaltechnisch niet helemaal uitkomt? Wij helpen je graag op weg met het Twentse woordenlijstje achterin.

Kortom: een gids vol verrassingen. Verdwalen doe je niet, maar mocht het toch gebeuren... Neem je tijd, daar hebben we zat van in Twente.

De Loop van Borne
De Loop van Borne

Tip je vrienden

facebook twitter