1. 0/8
  '

  Doe-tips

  Bornse tips voor coronaproof uitjes!

  Het wordt steeds zonniger, het kriebelt om er op uit te gaan, maar wat kan je nu coronaproof ondernemen in Borne en omgeving? Er zijn pakketten om je thuis mee te vermaken, maar er is hier ook ruimte zat om iets in de natuur te ondernemen. Of je nou met z'n tweeën bent, of met z'n tienen: er is genoeg te verzinnen! Bekijk onze tips hier.

 2. 8/8

  8.

  Veilig het terras op: dat kan weer!

  Met de zonnestralen op je gezicht, een koud pilsje of een kop koffie in de hand, zal je het beseffen: het leven in het kloppende hart van Twente is goed. Gemoedelijke gezelligheid verpakt in een dorps karakter. Lekker neerploffen na een wandeling door ons prachtige buitengebied of bijkomen van een dag shoppen in ons winkelcentrum: er is altijd wel een reden voor een goede borrel. Helemaal op vrijdagmiddag, na het einde van een drukke (thuis)werkweek is het een dikke aanrader. Wees welkom op onze veilige terrassen!

 3. 7/8

  7.

  Picknicken

  De omgeving van Borne leent zich perfect voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Met een goedgevulde picknicktas wordt de tocht nog een stuk leuker! Voor picknicken heb je gelukkig niet veel nodig: lieve vrienden of familie om je heen, een mooi stukje natuur, goed weer en lekker eten zijn de ingrediënten om een picknick te laten slagen. In Borne, Hertme & Zenderen hebben wij fijne plekken waar je neer kan ploffen en kan genieten van al het moois. En lekkers!

 4. 6/8

  6.

  Camping met prive sanitair

  Op zoek naar een mooie camping met privé sanitair? Die hebben wij in Hertme. Een ideale locatie als je het Marskramerpad bewandelt, de Groene Poort wil ontdekken of op zoek bent naar helemaal niets: want dat hebben ze hier. Niks geen drukte, niks geen gehaast: rust, ruimte en reinheid.

 5. 5/8

  5.

  Make-it @home pakket van TETEM

  Misschien had je hier wel eens van gehoord, maar Twente is een echte broedplaats voor innovatie. TETEM in Enschede is zo'n plek waarbij je kunst & technologie kan ontdekken, je horizon kan verbreden en de mogelijkheden van de toekomst kan zien. Des te leuker is dat je nu een stukje TETEM in huis kan halen: door Make it @home pakketten aan te schaffen (voor jongeren van 6 t/m 15 jaar) kan je thuis je technische vaardigheden verder ontwikkelen. Maak bijvoorbeeld een beweegbare robothand of experimenteer met zonne-energie:
  vet leuk. Én een keer wat anders.

 6. 4/8

  4.

  Bezoek het Bussemakershuis

  Het Bussemakershuis gaat naar verwachting weer op 1 juli open (we houden jullie op de hoogte!), maar tot die tijd kan je toch het Bussemakershuis bewonderen. Hoe? Pak er maar een kopje koffie of thee bij en ga lekker achterover zitten: Jip van Mydailyshotofculture ging namelijk op pad en mocht ,als enige bezoeker van de afgelopen tijd, jullie meenemen op tour door het Museum Bussemakershuis.

 7. 3/8

  3.

  Kom lekker shoppen in hét modehart van Twente

  Nergens in Twente is het aanbod van modewinkels per vierkante meters zo groot als in onze gemeente. We noemen onszelf daarom ook wel het modehart van Twente. Zondag 14 juni is er weer koopzondag én kan iedereen in alle veiligheid shoppen. De winkeliers hebben hygiënische maatregelen getroffen en staan te popelen om jullie met open armen, wel op 1,5 meter gepaste afstand, te ontvangen!

 8. 2/8

  2.

  Kulturhus TV: een heus vlogpodium

  Kulturhus Borne wil, ondanks de corona, toch heel graag ondernemen en verbinding realiseren. Onder het motto 'als het niet linksom kan, dan moet het rechtsom kunnen', komen ze met een nieuw digitaal platform! Kulturhus TV is een een vlogpodium, een platform waarop mensen hun aanbod kunnen laten 'shinen'. Ik heb Nathalie Baartman al zingend gespot, maar ik kan ook leren thuisbakken met Kris. Genoeg leuks om te bekijken dus!

 9. 1/8

  1.

  Wandel rond in de Groene Poort

  Misschien wel de meest ontdekte hobby van iedereen sinds het coronatijdperk: in eigen omgeving op pad voor een stevige wandeling. Het is immers makkelijk om 1,5 meter afstand te bewaren en we zijn al getrakteerd op prachtig weer. Wist je wel dat door veel wandelen je hersenen ontspannen en daardoor creatiever worden? Misschien is daarom Twente wel zo innovatief. Meer dan genoeg ruimte om te wandelen in het kloppende hart van Twente!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 15/11/21

  Geschreven door Corine
 2. De Rode Draad

  Op pad met Gidsen Oud Borne!

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 1/11/21

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 25/10/21

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter