Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Doe-tips

Gidsengroep weer van start

Leestijd 2 minuten 334 x bekeken
Geschreven door

Corine

Na 5 lange maanden is het eindelijk weer zo ver: de gidsen van Oud Borne staan weer te trappelen om rondleidingen te geven. Vanaf 1 augustus starten ze weer!

Het heeft even geduurd maar over iets minder dan twee weken is het weer zover: de Stichting Gidsen Oud Borne gaat weer rondleidingen organiseren! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee: afgelopen maanden wisten veel mensen Borne te vinden, maar de interessante & leuke verhalen in Oud Borne werden helaas niet gehoord.

Samen met één van de bevlogen gidsen struin je voor 5 euro per persoon door Oud Borne, ons beschermde dorpsgezicht. Ondertussen vertelt een gids je anderhalf uur lang van alles over de geschiedenis van Borne, deelt leuke weetjes en wijst je op unieke details. Na anderhalf uur loop je zo het centrum van Borne in én kan je genieten van ons mooie winkelaanbod of strijk je neer op één van de terrassen voor een goed kop koffie (lekker met appeltaart!).

Mocht je Borne een keer bezoeken voor een dag of verblijf je als toerist bij ons in de omgeving is het een echte aanrader. Hartstikke leuk om te combineren met een beklimming van de Oude Kerk of een bezoek aan museum Bussemakerhuis. Ook voor inwoners van Borne is het leuk: nog lang niet elke inwoner kent de geschiedenis van ons dorp. Het is een echte aanrader!

In verband met de corona-maatregelen gaan de wandelingen op vaste tijden in de maanden juli & augustus niet door, maar gaan de gidsen voor maatwerk. Er geldt een maximum van 10 personen, plus 1 gids, voor een rondleiding. Mocht je nou willen komen met een grote groep (de buurt, een familie, een groep collega's) zorgen ze voor een tweede groep met gids. Aanmelden kan via Gidsen Oud Borne !

Genieten. Tijd vergeten. Rustig aan doen. #thingstodointwente

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! En ben vanaf maart 2020 het wandelende VVV-kantoor van Borne.

Meer verhalen uit Borne

 1. Hartelijke groet uit Borne

  Hartelijke groet van Marcel Boonk

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Overheerlijk on-Nederlands

  Geschreven door Corine
 3. Eten & Drinken

  Nazomeren met ijs

  Geschreven door Corine
 4. De Stem van Borne

  Inwoner aan het woord: Mevrouw Wijnand

  Geschreven door Koen

Tip je vrienden

facebook twitter