Doe-tips

Gidsengroep weer van start

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 1097 x bekeken

Na heel veel maanden is het eindelijk weer zo ver: de gidsen van Oud Borne staan weer te trappelen om rondleidingen te geven. Vanaf 21 juni starten ze weer!

Het heeft even geduurd maar over iets minder dan een week is het weer zover: de Stichting Gidsen Oud Borne gaat weer rondleidingen organiseren! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee: afgelopen maanden wisten veel mensen Borne te vinden, maar de interessante & leuke verhalen in Oud Borne werden helaas niet gehoord.

Samen met één van de bevlogen gidsen struin je voor 5 euro per persoon door Oud Borne, ons beschermde dorpsgezicht. Ondertussen vertelt een gids je anderhalf uur lang van alles over de geschiedenis van Borne, deelt leuke weetjes en wijst je op unieke details. Na anderhalf uur loop je zo het centrum van Borne in én kan je genieten van ons mooie winkelaanbod of strijk je neer op één van de terrassen voor een goed kop koffie (lekker met appeltaart!). Ook leuk dit jaar: de speciaal ontwikkelde textiele rondleiding in het kader van De Rode Draad!

Mocht je Borne een keer bezoeken voor een dag of verblijf je als toerist bij ons in de omgeving is het een echte aanrader. Hartstikke leuk om te combineren met een beklimming van de Oude Kerk of een bezoek aan museum Bussemakerhuis. Ook voor inwoners van Borne is het leuk: nog lang niet elke inwoner kent de geschiedenis van ons dorp. Het is een echte aanrader!

In verband met de corona-maatregelen gaan de wandelingen op vaste tijden in de maanden juli & augustus niet door, maar gaan de gidsen voor maatwerk. Er geldt een maximum van 10 personen, plus 1 gids, voor een rondleiding. Mocht je nou willen komen met een grote groep (de buurt, een familie, een groep collega's) zorgen ze voor een tweede groep met gids. Aanmelden kan via Gidsen Oud Borne !

Genieten. Tijd vergeten. Rustig aan doen. #thingstodointwente

Meer verhalen uit Borne

 1. De Rode Draad

  De Rode Draad route is te wandelen

  Geschreven door Corine
 2. De Rode Draad

  Tentoonstelling KEURSLIJF - Lijfgoed, Lingerie en Luxe in Museum Bussemakerhuis

  Geschreven door Borns Textiel Collectief
 3. Twentse spaghettirellen van 1961 komen tot leven in reizende 'Spaghettiwestern'

 4. De Rode Draad

  Rode Draad: wat gebeurde er in mei?

  Geschreven door Borns Textiel Collectief

Tip je vrienden

facebook twitter