Doe-tips

Gidsengroep weer van start

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 2291 x bekeken

Na heel veel maanden is het eindelijk weer zo ver: de gidsen van Oud Borne staan weer te trappelen om rondleidingen te geven. Vanaf 21 juni starten ze weer!

Het heeft even geduurd maar over iets minder dan een week is het weer zover: de Stichting Gidsen Oud Borne gaat weer rondleidingen organiseren! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee: afgelopen maanden wisten veel mensen Borne te vinden, maar de interessante & leuke verhalen in Oud Borne werden helaas niet gehoord.

Samen met één van de bevlogen gidsen struin je voor 5 euro per persoon door Oud Borne, ons beschermde dorpsgezicht. Ondertussen vertelt een gids je anderhalf uur lang van alles over de geschiedenis van Borne, deelt leuke weetjes en wijst je op unieke details. Na anderhalf uur loop je zo het centrum van Borne in én kan je genieten van ons mooie winkelaanbod of strijk je neer op één van de terrassen voor een goed kop koffie (lekker met appeltaart!). Ook leuk dit jaar: de speciaal ontwikkelde textiele rondleiding in het kader van De Rode Draad!

Mocht je Borne een keer bezoeken voor een dag of verblijf je als toerist bij ons in de omgeving is het een echte aanrader. Hartstikke leuk om te combineren met een beklimming van de Oude Kerk of een bezoek aan museum Bussemakerhuis. Ook voor inwoners van Borne is het leuk: nog lang niet elke inwoner kent de geschiedenis van ons dorp. Het is een echte aanrader!

In verband met de corona-maatregelen gaan de wandelingen op vaste tijden in de maanden juli & augustus niet door, maar gaan de gidsen voor maatwerk. Er geldt een maximum van 10 personen, plus 1 gids, voor een rondleiding. Mocht je nou willen komen met een grote groep (de buurt, een familie, een groep collega's) zorgen ze voor een tweede groep met gids. Aanmelden kan via Gidsen Oud Borne !

Genieten. Tijd vergeten. Rustig aan doen. #thingstodointwente

De activiteiten die in het kader van De Rode Draad worden/of zijn georganiseerd kunnen niet plaatsvinden zonder de subsidiënten van dit leuke culturele project. We zijn onwijs blij met hen allemaal en stellen daarom trots aan jullie voor: VSB Fonds, Cogas Cultuurfonds, Gemeente Borne, Houtmaatfonds, Ondernemersfonds Borne, Prins Bernard Cultuurfonds, Alfa Foundation, Stimuleringsfonds Borne, Provincie Overijsel & Rotary Delden-Borne.

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand maart

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Oproep voor creatievelingen uit Borne!

  Geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter