Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Leestips!

De Rode Draad

Geschreven door

Corine

Leestijd 1 minuten 617 x bekeken

In Borne willen we dat textiel als een rode draad door onze gemeente loopt. In de nieuwe visie willen we ons cultuurprofiel nog beter laten zien! Onze geschiedenis als bakermat van de textiel tot modegemeente van nu: Borne is onlosmakelijk verbonden met textiel. In aanloop naar het Twents Textiel Festival is daarom het Borns Textiel Collectief opgericht.

Foto: © Annina Romita , Tubantia, 01-08-2020.

Afgelopen zaterdag stond het groot in Tubantia: Liesbeth Hassink (Directeur Museum Bussemakerhuis), Laura Reymer (Programmeur Kulturhus) en ik (Corine, toerismemanager) leiden het project 'De Rode Draad'. Samen met alle culturele instellingen in Borne, creatieve instanties, verenigingen, ondernemers én inwoners willen we Borne op de kaart zetten. Iedereen kent Ootmarsum als kunststadje, Glasrijk Tubbergen, Heerlijke Hanzestad Kampen. Borne bleef tot op heden wat bescheiden, maar dat hoeft niet langer. We zijn trots op de rijke historie van Borne! Vandaag de dag is het thema textiel alsnog onlosmakelijk verbonden met Borne. Nergens in onze omgeving zie je zoveel kwalitatieve vierkante meters mode aanbod als hier in Borne.

Lees de rest van het artikel in de Tubantia hier!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! En ben vanaf maart 2020 het wandelende VVV-kantoor van Borne.

Meer verhalen uit Borne

 1. De Rode Draad

  Een Rode Draad likeurtje!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Koningsdag 2021!

  Geschreven door Corine
 3. De Rode Draad

  Yes, de eerste panelen hangen in het centrum van Borne!

  Geschreven door Borns Textiel Collectief
 4. Doe-tips

  Ga op avontuur de komende zondagen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter