1. 0/5
  '

  Eten & Drinken

  Nazomeren met ijs

  Geschreven door

  Corine

  Oei, wat een lekker nazomerweer! Ideaal om nog even langs onze favoriete ijszaken te wandelen of te fietsen. Op en top genieten van dat laatste beetje zomer!

 2. 5/5

  5.

  Ijssalon de Harmonie

  In een prachtig pand aan de rand van Oud Borne vind je Ijssalon de Harmonie. Met meer dan 20 soorten schepijs (van Ananas Passievrucht tot Tony chocolony!), ijsmacarons en Frozen Yoghurt zit er altijd iets voor je bij. Plaats jezelf op het kleurrijke terras en kijk lekker uit over het Dorsetplein! Hoeveel bolletjes neem jij?

 3. 4/5

  4.

  Ijs- en koffiehuuske

  Terug van weggeweest: Het Ijs- en koffiehuuske! Een bekend begrip in Borne. Tegenwoordig kan je er terecht voor 12 soorten zelfgemaakte Italiaans ijs. Van Salted Caramel tot Oma's Cake, en van Boerenjongens tot Speculaas: ze zien er allemaal even lekker uit. En mocht je geen zin hebben in ijs, kan je hier ook heel goed terecht voor een kopje koffie.

 4. 3/5

  3.

  Vers gemaakt boerenijs van eigen koeien

  Op een prachtige plek in het buitengebied van Borne kan je bij familie Bonthuis tegenwoordig ook terecht voor ijs. Het ijs dat op de boerderij wordt gemaakt, van de melk van eigen koeien (!), staat voor je klaar. Je kan hem ter plekke opeten of je wandelt verder door ons mooie buitengebied met het ijsje in je hand. Heerlijk! Als je er dan toch bent: je kunt hier ook terecht voor de andere producten van Blije Zuivel: yoghurt, hangop en kefir bijvoorbeeld.

 5. 2/5

  2.

  Vers & Frietje

  Helemaal vers van de pers: sinds eind augustus kan je terecht bij Vers & Frietje. In hun assortiment bieden ze naast alle soorten friet, burgers en verse broodjes, ook ambachtelijk ijs van 'Van Otten' aan. In 2019 nog verkozen tot lekkerste schepijs van Overijssel. Nu dus in Borne ook te koop!

 6. 1/5

  1.

  Al wandelend genieten van je ijsje

  Met een ijsje in de hand kun je natuurlijk ook heerlijk door Borne en omgeving struinen. Ben je bij één van de ijssalons in het centrum van Borne is het altijd leuk om etalages te bekijken, want hoewel je hoogstwaarschijnlijk de slippers aan je voeten hebt, hangt de herfst- en wintercollecties al weer gedeeltelijk in de winkels. Krijg inspiratie, vergaap je aan al het moois en wandel naar binnen (als je ijsje op is hé).

  Ben je nou aan het genieten van boerenijs in Zenderen kan ik je aanraden om een wandelroute te lopen vanaf keuzepunt Q44. Heb je al eens zelf een route samengesteld via Routenetwerk Twente?

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 3. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Doneren aan de Mariakapel

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter