Minuutje Manuel

Andre Manuel: "In de winter eten we alle dagen moos."

Geschreven door

Andre

Leestijd 1 minuten 7628 x bekeken

Het jaar begint in Twente steevast met de winter. Dat is wel op meer plekken in de wereld zo, maar lang niet overal. Maar ja. In Twente woont noe eenmaal hele apart’n.

Bekijk de video
Bekijk video

Twente is niet echt wat je zegt een ski-gebied. Natuurlijk kun je hier op de skies stappen, dat heeft echter bijzonder weinig zin omdat er bijna nooit voldoende sneeuw ligt. Wel kunt u overal in Twente langlaufen. Al noemen wij dat hier veel liever kuieren. Kuieren dat is langlaufen zonder skies. Wandelen is eigenlijk een betere omschrijving. In de winter eten we alle dagen moos. Moos bij het ontbijt. Moos bij de lunch. En als we de puf hebben dan wordt die moos ‘avonds ook nog eens opgewarmd. Daar moet dan wel elke keer een halve rookworst bij worden gegeten. Sommige Tukkers houden niet van rookworst. Die blazen dan op een midwinterhoorn.

Deel dit artikel met vrienden

Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.

Meer verhalen uit Borne

  1. Bruisend Borne

    Palmpasenoptocht Borne 2024

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

    Geschreven door Corine
  3. Bruisend Borne

    De leukste evenementen in Borne in de maand maart

    Geschreven door Corine
  4. Bruisend Borne

    Oproep voor creatievelingen uit Borne!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter