Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

De Rode Draad

Aftrap Textiel Festival Twente in Borne

Geschreven door

Borns Textiel Collectief

Leestijd 2 minuten 383 x bekeken

De start van het Rode Draad project is in zicht! First stop: interview van de mediagroep met Corine. Het aftellen kan beginnen.

"Na diverse teleurstellende pogingen om het Textiel Festival voor Borne te openen is het binnenkort toch zover. Covid-19 vraagt voortdurend om aanpassingen in ons leven. Zo ook in de organisatie en planning van culturele projecten. “We gaan van start op 26 februari”, weet de enthousiaste projectleidster Corine Hofstra te melden."

Borneboeit.nl schreef er een mooi artikel over. Lees het hier allemaal>

‘’Textiel is eigenlijk de identiteit van Borne, niet alleen vroeger met de fabriek Spanjaard, maar nog steeds,’’ verklaart projectleider Corine Hofstra. ‘’Kijk eens naar het grote aantal modezaken dat Borne kent, dat is ontzettend veel voor een dorp! Daar moeten we iets mee doen. Net als Glasrijk Tubbergen moet Borne het textielcentrum van de regio worden!’’

Lees het artikel van de Bornse Courant hier verder.

Je merkt dat het in Twente heel erg breed wordt opgepakt, maar je ziet wel dat Borne echt voorloopt op andere gemeenten. Wij zijn vorig jaar al begonnen met de voorbereidingen en willen ook niet na dit project stoppen met onze ideeën. We willen het verleden van Borne als dé bakermat van de Twentse textielindustrie ook laten zien richting toeristen, potentiële inwoners en ondernemers”, legt Corine het initiatief uit.

Lees de bijdrage van De Week van Borne.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Borns Textiel Collectief

Een grote groep enthousiaste organisaties & initiatieven die Borne op de kaart gaan zetten. Wij zijn dé textielgemeente van Twente!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Moederdagtips

  Geschreven door Corine
 2. De Rode Draad

  Een Rode Draad likeurtje!

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  Koningsdag 2021!

  Geschreven door Corine
 4. De Rode Draad

  Yes, de eerste panelen hangen in het centrum van Borne!

  Geschreven door Borns Textiel Collectief

Tip je vrienden

facebook twitter