Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

De Rode Draad

Yes, de eerste panelen hangen in het centrum van Borne!

Geschreven door

Borns Textiel Collectief

Leestijd 1 minuten 141 x bekeken

Er is meteen daad bij het woord gevoegd: nog voor Pasen zijn de eerste fotopanelen te aanschouwen in het centrum van Borne. Een project in handen van de Heemkundevereniging in het kader van het Rode Draad festival!

RTV Borne
Bekijk video

Met de prachtige panelen onder de arm gingen Annemarie, Leon en Ruben op pad langs de ondernemers. Bij veel modezaken in Borne prijkt er nu een fotopaneel met een historische foto van de Spanjaardfabriek in de etalage. Een mooie combinatie tussen de textielgemeente die we vroeger waren met het kloppende modehart van nu. Want dat is wat Borne is: kloppend modehart van Twente! Loop eens door het centrum en leer meer over het textielverleden van Borne. Je krijgt een beeld onder andere van de fabrieksgebouwen, de weefgetouwen, maar het zou ook kunnen dat je een vermoeid ogende arbeider spot op de foto.

Spot ze in de etalages!
Spot ze in de etalages!

Echt de moeite waard om even te bekijken. Deze expositie hangt er naar verwachting 6 weken, daarna zullen de panelen verdwijnen en krijgen we een nieuwe reeks met foto's te zien.

Meer weten over de Bornse textielgeschiedenis? Lees dan eens hier verder!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Borns Textiel Collectief

Een grote groep enthousiaste organisaties & initiatieven die Borne op de kaart gaan zetten. Wij zijn dé textielgemeente van Twente!

Meer verhalen uit Borne

 1. De Rode Draad

  Een Rode Draad likeurtje!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Koningsdag 2021!

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  Ga op avontuur de komende zondagen!

  Geschreven door Corine
 4. De Rode Draad

  De heemkunde toont het textielverleden

  Geschreven door Borns Textiel Collectief

Tip je vrienden

facebook twitter