Eten & Drinken

Top tips voor Oud & Nieuw!

Geschreven door

Corine

Leestijd 5 minuten 483 x bekeken

Het zit er weer aan te komen: de jaarwisseling! De dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw kunnen soms wat loos aanvoelen, maar je hebt wel alle tijd om je klaar te maken voor een spetterende jaarwisseling! Wij geven wat tips om het gezellig te maken. Lees maar mee!

Oké oké: de vele kerstdiners zijn misschien nog aan het verteren, maar ik verheug me stiekem al weer op al het lekkers. Champagne, oliebollen, appelbeignets, nieuwsjaarsrolletjes, een glühweintje op z'n tijd: laten we dit jaar maar extra feestelijk afsluiten en met veel licht én liefde het nieuwe jaar in gaan. En iedereen weet het toch? Echte liefde gaat door de maag! Ik heb wat tips voor jullie om komende dagen meer dan genoeg in huis te halen. Voor oudjaarsdag. En de dag voor oudjaarsdag. En nieuwjaarsdag en laten we dan zondag 2 januari ook nog maar meepakken. De goede voornemens kunnen dan wel weer vanaf 3 januari!

Bakkerij van Otten

Bij Bakkerij van Otten kan je van 28 december tot en met 31 december terecht voor heerlijke vers gebakken oliebollen. Met en zonder krenten, appelflappen, appelbollen, appelbeignets én appelkanjers. Meer dan genoeg keus dus! Ze hebben ook nog een leuke . Lever tussen 28 en 30 december jouw oliebol aankoopbon in met een telefoonnummer en wie weet wordt jij donderdag de 30e 's avonds gebeld om op Oudjaarsdag 10 gratis oliebollen op te halen!

Lekkers van Bakkerij Otten
Lekkers van Bakkerij Otten

Bakkerij Nollen

Het is deze week ook tijd voor De Bollen van Nollen! Voor oliebollen met en zonder krenten, appelbeignets en ananasbeignets ben je hier aan het goede adres. Wil je er zeker van zijn dat je kunt genieten van de vers gebakken oliebollen deze dagen reserveer ze dan bij filiaal Borne of via de webshop! Je steunt er trouwens ook meteen een mooi initiatief mee. Per oliebol doneert Nollen namelijk 10 cent aan de De Nije Stichting, een stichting die zich inzet om de kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten te verbeteren.

Bakkerij Bart: december lekkernijen!

Ook bij Bakkerij Bart kan je terecht voor lekkere decemberlekkernijen. Wat dacht je van oliebollen, appelflappen of appelbeignets? En als je alvast via de website voor meer dan €12,50 besteld, krijg je er 2 gratis rozijnen-krentenbollen bij!

Appelflap
Appelflap

Bakkerij Steggink

Oeh nomnomnom, ook de Azelosestraat zal heerlijk gaan ruiken 30 en 31 december want ook hier haal je vers gebakken oliebollen. Als je via Facebook hun bericht deelt, maak je ook nog eens kans op een zak vol met verse oliebollen!

Oliebollenkraam Laura Bont

Al weken lang kan je haar prachtige rode oliebollenkraam niet missen! Met een paar stappen vanaf Parkeerplaats de Bolshoek (bij Albert Heijn) kan je hier terecht voor een uitgebreid assortiment, met o.a. oliebollen, krentenbollen, donuts, wafels en nog meer zoet lekkers. Op Oudjaarsdag is ze zelf van 07:00 's ochtends tot 17:00 uur geopend!

Laura's Bakery
Laura's Bakery

Nog meer zoetigheid!

Oef, alsof het rijtje nog niet te lang is (mocht je nog meer aanvullingen hebben hoor ik het graag, mail dan naar info@visitborne.nl!) kan je bij Plus Huls van den Nieuwboer ook nog terecht voorde overheerlijke oliebollen van Bakkerij Gustaf. Misschien wel de bekendste oliebol van Twente, want als je de rijen in Hengelo vaak ziet weet je dat zo'n bol wel héél erg lekker moet zijn! Naast al deze oliebollen tips, hebben we ook nog een andere zoete tip: probeer eens de limited edition Champagne Bonbon van ZEUT. Hier geldt wel: op=op!

De buik vol van al dat zoete lekkers en zin in wat hartigs? Dan is een borrelplank samengesteld bij de Zuivelhoeve of Boomkamp Kaasspecialist natuurlijk ook een goed idee. Wat zoutjes, borrelkaasjes, oude kaas, dipstokjes, fuetje erbij: ook de liefhebber met hartige trek kan dan z'n hart gerust ophalen.

Proost!

Of je nou proost met champagne, cava, prosecco of kidibul/jip-janneke champagne: een glaasje bubbels hoort er wel bij om 12 uur 's nachts. Ga langs bij de Slijterij de Barrique, de Mitra of kies voor een bijzondere fles bij Wijnkoperij de Prinsen. Als je dan toch bij de Prinsen bent, is hun oudejaars aftelbox ook een leuke tip! Tel met 6 gerechtjes af naar 00:00 uur. Vitello Tonato, vuurpijlspiesjes, goede voornemens: met deze box wordt het heerlijk aftellen!

Goed, dan hebben we dus het zoete lekkers, het zoute lekkers en de alcoholische versnapering geregeld. Next stop: vuurwerk! Nou mag er dit jaar opnieuw alleen maar vuurwerk categorie 1 worden besteld maar Eurosport Borne heeft gelukkig nog voorraad. Bestellen kan ook heel eenvoudig via vuurwerkmania! Bestel hier.

Vuurwerk
Vuurwerk

Een goed gesprek, goede voornemens en een tijdcapsule

Helaas mogen we weer niet veel mensen ontvangen tijdens Oud & Nieuw. De grootschalige buurtfeesten en grote samenkomsten van vriendengroepen kunnen nog even niet doorgaan. Opnieuw vieren we dus de jaarwisseling in kleine groepjes! Zo hebben we wel tijd voor een goed gesprek en ik heb een uitdaging voor jullie: probeer het C-woord eens niet te laten vallen, maar ga kijken naar wat er in 2021 allemaal wél goed is gegaan. Denk aan geluksmomenten in 2021, aan herinneringen die je hebt gemaakt en dankbaar voor bent. Dan sluiten we samen het jaar af met licht én liefde en gaan we heerlijk positief 2022 in! Ook leuk trouwens (dit heb ik met mijn vriendengroep in 2020 gedaan): maak een tijdscapsule. Schrijf je wensen & doelen op voor jezelf en wat je voor je vrienden wenst, stop het in een fles (seal deze dicht met lagen duct tape als je geen zelfdiscipline hebt) en open deze dan pas weer op oudejaarsavond 2022. Nog een paar dagen en dan mogen wij hem openen en eerlijk is eerlijk: ik ben super nieuwsgierig wat we allemaal hebben opgeschreven, want ik heb geen idee meer. Hilarisch toch?

Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling! Blijf gezond, denk om én aan elkaar, blijf positief ondanks alles en samen maken we van 2022 een nog mooier jaar!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Eten & Drinken

  Zin in een ijsje in Borne?

  Geschreven door Corine
 2. Verhalen uit Borne

  Tijd voor bezinning!

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 27-06-2022

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Extra ochtend 'De Conservator vertelt!'

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter