Verhalen uit Borne

Column Hart van Borne - 07/03/2022

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 411 x bekeken

Afgelopen week stond in teken van de herijkgesprekken van Mijn Borne 2030. Laatst genoemde toekomstvisie is in 2011 met zorg samengesteld door gemeente in samenwerking met inwoners.

Tijdens de herijking kijken we samen met een groep vrijdenkers of we nog goed op koers zijn, of dat er wijzigingen in de teksten plaats moeten vinden. Samen met Ruben (dorpsmanager) was ik betrokken bij het thema ‘economie en ondernemen’ en stond ik bij de tafel: ‘Recreatie & Toerisme’ en de ‘Agrarische sector’. Uit de vele interessante discussies bleek dat de tekst redelijk goed klopte, maar punten voor aandacht zijn de kansen en mogelijkheden voor agrariërs om in te zetten op nevenactiviteiten op gebied van recreatie & toerisme, het intact laten van het landschap, de vergroening van voertuigen (elektrische fietsen & auto’s) en de noodzaak van marketing om onze parels nog meer te highlighten. Het kleinschalige en authentieke winkelcentrum boordevol zelfstandige ondernemers, het beschermd dorpsgezicht Oud Borne en het buitengebied de Groene Poort mogen nog meer in de etalage worden gezet. Niet met het doel om een tweede Ootmarsum te worden, maar wel zo dat mensen Borne niet overslaan bij een bezoek aan Twente!

Een mooi samenvatting van een inspirerende én gezellige avond. Vanaf 17 maart is het mogelijk om voor jou als inwoner te stemmen op deze voorgestelde aanpassingen via het BornePanel. Mocht je interesse hebben in deze aanmeldlink, mail dan naar info@visitborne.nl!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

  1. Verhalen uit Borne

    Doneren aan de Mariakapel

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Borne op z'n Best

    Geschreven door Corine
  3. Bruisend Borne

    Palmpasenoptocht Borne 2024

    Geschreven door Corine
  4. Doe-tips

    Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter