Verhalen uit Borne

Typisch Twente Magazine 2022

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 115 x bekeken

Vanaf deze week is hij weer uit: het Typisch Twente magazine 2022! In dit magazine lees je o.a. over hunkertukkers, leuke tips voor in onze streek en over de 14 gemeentes in Twente. Het magazine Typisch Twente is binnenkort af te halen bij onze toeristische informatiepunten!

Borne

Midden in het mooie Twente ligt Borne: hét kloppende hart van Twente. Kom lekker een ochtend dwalen door Oud Borne, ons beschermde dorpsgezicht, en ontdek onze rijke historie. Vanuit Oud Borne ben je met een paar stappen midden in ons gezellige winkelcentrum. Plof neer bij één van onze restaurants voor een kopje koffie of een lekkere lunch. Buik vol? Struin dan nog even langs alle unieke winkeltjes en verbaas je over ons grote aanbod van modezaken! Hier is écht voor ieder wat wils. Borne bruist nog extra tijdens al onze mooie evenementen. Borne op z’n Best (met living statues!), de Melbuul’ndagen, het Lifestyle event en de themakoopzondagen mag je echt niet overslaan. Dagje Borne? Gewoon doen!

Borne
Borne

Hertme & Zenderen

Klein, maar heel fijn. Onze kerkendorpen Hertme & Zenderen zijn echt de moeite waard om te bezoeken. Vanuit Borne kom je eerst door een oase van groen voordat je Hertme bereikt. Met zo’n 500 inwoners kent bijna iedereen elkaar, maar op sommige dagen per jaar wordt Hertme overspoeld met extra bezoekers. Het middeleeuws uitziend Openluchttheater biedt podium aan drukbezochte evenementen zoals het Afrikafestival, de Passiespelen en de concerten in samenwerking met Metropool Open Air. Vanuit heel Nederland en zelfs Europa, weten heel veel mensen Hertme te vinden. Met massa’s vrijwilligers maken ze elk evenement tot een succes. Waar een klein dorp wel niet groot in kan zijn! Ook leuk: het Spookhoes is compleet gerestaureerd. Hoor ik nou Witte Wiev’n?

Openluchttheater Hertme
Openluchttheater Hertme

In Zenderen wordt je betoverd door de uitgestrekte landerijen en stuwwallen, de schoonheid van de eeuwenoude kloosters en het gemoedelijke ons-kent-ons sfeertje. Gelukkig kan je bijna niet om deze dorpskern heen: Zenderen is namelijk een belangrijk knooppunt in Twents fiets- en wandelnetwerk. Belangrijke routes zoals het Marskramerpad, de Essenroute, het Hilligenpad: knooppunt Hoevelaken is er niets bij. Mocht je dan toch in de buurt zijn, breng dan ook zeker een bezoekje aan de Kloostergaarde. Vroeger het sportveld van de Karmelieten (nabijgelegen klooster), tegenwoordig een sortimentstuin met 1500 verschillende planten en bijzondere bomen!

Carmelitessenklooster Zenderen
Carmelitessenklooster Zenderen

Tip: zeker doen!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 27-06-2022

  Geschreven door Corine
 2. Verhalen uit Borne

  Extra ochtend 'De Conservator vertelt!'

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Juli & augustus starten de rondleidingen o.l.v. een gids door Oud Borne weer!

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 20/06/2022

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter