Verhalen uit Borne

De Gidsengroep is weer van start gegaan!

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 185 x bekeken

De afgelopen weken zijn er al diverse rondleidingen gelopen. En zoals voorzitter André zegt: het belooft een mooi seizoen te worden! Wat tijdens corona niet kon, kan nu weer. Wandel mee met de gidsen van Oud Borne!

Samen met één van de bevlogen gidsen struin je voor 7,50 euro per persoon door Oud Borne, ons beschermde dorpsgezicht. Ondertussen vertelt een gids je anderhalf uur lang van alles over de geschiedenis van Borne, deelt hij/zij leuke weetjes en wijst je op unieke details. Na anderhalf uur loop je zo het centrum van Borne in én kan je genieten van ons mooie winkelaanbod of strijk je neer op één van de terrassen voor een goed kop koffie (lekker met appeltaart!). Naast dat de wandelingen in Oud Borne populair zijn, is er sinds vorig jaar ook veel vraag naar de speciaal ontwikkelde textielwandeling in het kader van De Rode Draad.

Mocht je Borne een keer bezoeken voor een dag of verblijf je als toerist bij ons in de omgeving is het een echte aanrader. Hartstikke leuk om te combineren met een beklimming van de Oude Kerk of een bezoek aan Museum Bussemakerhuis. Ook voor inwoners van Borne is het leuk: nog lang niet elke inwoner kent de geschiedenis van ons dorp. Het is een echte aanrader!

In de zomermaanden juli & augustus gaan de wekelijkse rondleidingen op woensdagmiddag en zondagmiddag ook weer van start. De gids start op deze middagen om 14:00 uur met de wandeling, startlocatie is het Dorsetplein. De kosten bedragen €7,50 per persoon. Ben je met 4 of meer, betaal je slechts €5,00 per persoon.

Genieten. Tijd vergeten. Rustig aan doen. #thingstodointwente

Op pad in Borne
Op pad in Borne

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 27-06-2022

  Geschreven door Corine
 2. Verhalen uit Borne

  Extra ochtend 'De Conservator vertelt!'

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Juli & augustus starten de rondleidingen o.l.v. een gids door Oud Borne weer!

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 20/06/2022

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter