Verhalen uit Borne

Column Hart van Borne - 04/04/2022

Geschreven door

Corine

Leestijd 1 minuten 41 x bekeken

De organisatie moest het geheel tot 2 keer toe verplaatsen maar afgelopen weekend konden we dan eindelijk genieten van de indrukwekkende scènes die door Stichting Belevingstheater Oorlogstijd en Bevrijding Borne in samenwerking met 150 acteurs werden nagespeeld.

De ene scène was nog indrukwekkender dan de ander: helemaal als je je beseft dat het waargebeurde verhalen zijn. In de ijzige kou was er zaterdag op 11 verschillende plekken een scène te bewonderen en overal in Oud Borne liepen soldaten, reden legertrucks rond en speelden kinderen een prachtig straattheaterspel. Bij de Meijershof werd het verhaal van Huize Lidwina nagespeeld. Een verhaal over verzet en vriendschap, maar ook over verraad en verdriet. Compleet met handgranaten, wapens, goed acteerwerk en bijpassende kleding en decor werd je volledig in het verhaal gezogen. Om nog te zwijgen over de scène met het varken, het schuilen in de kerk, de bruulfte, het verhaal van Jo de Leeuw: je kwam ogen en oren tekort om alles goed te bekijken en te beluisteren. Het is bijna jammer dat het maar één keer te zien was, maar het maakt afgelopen weekend ook zo uniek.

Om 20:30 liepen we mee in de bevrijdingsoptocht richting parkeerplaats de Koem, inclusief wapperende vlaggetjes en een uitgelaten sfeer. Heb je het hele spektakel helaas moeten missen? Kijk dan even naar het verslag van foto’s en video op BorneBoeit.nl. Meer dan de moeite waard!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 27-06-2022

  Geschreven door Corine
 2. Verhalen uit Borne

  Extra ochtend 'De Conservator vertelt!'

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Juli & augustus starten de rondleidingen o.l.v. een gids door Oud Borne weer!

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 20/06/2022

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter