Verhalen uit Borne

Colum Hart van Borne - 21/03/2022

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 329 x bekeken

Vorige week was het zover. Na, achter de schermen, al weken bezig te zijn geweest met De Slag om Borne kwam Kareltje afgelopen donderdag ‘weer tot leven’.

Als je geen idee hebt waar ik nu over schrijf: dan was je er vorig jaar niet bij én is het bijna knap dat je elke verjaardag, praatjes in het dorp of fanatieke discussies op het terras hebt weten te ontwijken als het over de Slag om Borne ging. Een evenement dat vorig jaar voor het eerst is georganiseerd in de vorm zoals het nu is. Ongelooflijk veel teams van zo’n 8 tot 15 personen gingen met elkaar de strijd aan! Een combinatie van een pubquiz, wie is de mol, expeditie robinson, vossenjacht, escaperoom en nog veel meer.

Een knotsgekke en chaotische strijd die eigenlijk niet in een hokje te plaatsen is. Vorig jaar wist niemand wat je kon verwachten, maar na 5 uur fanatiek spelen werden de eerste evaluaties voor volgend jaar al gepland. “In 2022 hebben we twee jokersfietsers nodig, 1 schrijver, 2 audiomensen, 1 nieuws-voor-de-chiefs-via-app beheerder en ga zo maar door.” En weet je wat zo mooi is… ons motto dit jaar is: ‘verwacht het onverwachte’. Het spel is namelijk meer dan een maand geleden al begonnen en de eerste hints zijn al voorbij gekomen. Denk je nou: waar gaat dit over? Wat is dit voor cryptische bedoeling? Wat is een slag, wie gaat er vechten en waarom? Wie is Kareltje? Waarom is hij zo passief agressief? Is hij de man van de posters op de verkiezingsborden? Neem dan eens een kijkje op slagomborne.nl en dan zien we je inschrijving wel tegemoet. Hop hop! Kareltje for President!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

  1. Verhalen uit Borne

    Doneren aan de Mariakapel

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Borne op z'n Best

    Geschreven door Corine
  3. Bruisend Borne

    Palmpasenoptocht Borne 2024

    Geschreven door Corine
  4. Doe-tips

    Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter