Verhalen uit Borne

Column Hart van Borne - 23-05-222

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 458 x bekeken

Nou ik ben er weer hoor, het was me een weekendje wel! Afgelopen vrijdag lanceerde ik samen met mijn medebrouwers ons nieuwe biertje Hop Hop tijdens een nieuw evenement: De Vrijdag Verlossing.

Na wekenlang mooi weer droomden we weg bij biertafels én de bar buiten, gezellige lampjes en een heus rodeopaard. Daar kon op de donderdag een streep door, want er kwam een regenfront richting Borne waar de bloemen nog van bij moeten komen zo heftig. Enfin: het hele spektakel naar binnen verplaatst dus! En dan ben ik toch erg gek op het Bornse publiek, want het stroomde ondanks het noodweer binnen no-time vol in het Kulturhus.

Nathalie Baartman
Nathalie Baartman

Wijn & Gein

Nog geen dag later verwelkomden we op precies dezelfde plek alle Wijn & Gein bezoekers. Met een lach op hun gezicht en een wijntje in de hand, liepen ze het dorp door. Een cabaretvoorstelling bijwonen in een leegstaand winkelpand is sowieso uniek om eens mee te maken. Voor zowel cabaretier, als voor bezoeker! Tijdens de show van Thijs Kemperink kondigde hij z’n collega Fuad Hassen aan, onder het mom van: “ik heb hem een theaterzaal beloofd, maar het enige wat hij nodig heeft is een hongerig publiek”. Fuad gaf aan dat hij inderdaad weinig nodig had, maar dat karigheid van het winkelpand op z’n zachts gezegd nogal bijzonder was heeft hij natuurlijk even benadrukt. Met een opmerking over het verlengsnoer hangend uit het plafond (‘moet iemand uit het publiek nog z’n telefoon opladen?’) wist hij iedereen aan het lachen te krijgen. Net als André Manuel, Ernest Beuving en onze eigen Bornse Nathalie Baartman. Laatste wist met haar Mongoolse dans act zoveel mensen aan het lachen te krijgen, dat moeten ze in Hengelo nog hebben gehoord. Meer op www.visitborne.nl/altijd-wat-te-lachen

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

  1. Verhalen uit Borne

    Doneren aan de Mariakapel

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Borne op z'n Best

    Geschreven door Corine
  3. Bruisend Borne

    Palmpasenoptocht Borne 2024

    Geschreven door Corine
  4. Doe-tips

    Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter