Verhalen uit Borne

We kijken uit naar je input!

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 616 x bekeken

De gemeente Borne gaat een visie vrijetijdseconomie maken. In deze visie wordt beschreven hoe de vrijetijdseconomie zich kan ontwikkelen, welke kansen er zijn en hoe ze kunnen (blijven) bijdragen aan vitale economie. Deze visie wordt in samenwerking met inwoners, ondernemers en Visit Borne opgesteld.

De visie op de vrijetijdseconomie benoemt speerpunten waar de gemeente de komende jaren op kan inzetten en biedt kaders voor ontwikkelingen die passen bij Borne. In deze visie op de vrijetijdseconomie richten we ons op vrijetijdsgenieters. Dit zijn bezoekers, maar óók bewoners van Borne. Er wordt onderzocht waarom (en hoe) de inwoner van Borne graag recreëert in de eigen gemeente en wat de toerist aantrekt om naar Borne te komen in Borne graag komt doen.

Vrije tijd

Toerisme en recreatie, tegenwoordig gevat onder de noemer ‘vrijetijdseconomie’, is een belangrijk onderdeel van de gemeente Borne. Denk bijvoorbeeld aan bestedingen in winkels en horeca door bezoekers, de gezellige evenementen in de dorpen en de vele mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Het nieuwe beleid voor de vrijetijdseconomie moet richting geven aan o.a. de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie, de inpassing in het landschap en de marketingstrategie.

Onderzoek

Om tot een zo breed mogelijk gedragen visie te komen wordt iedereen, bezoekers én bewoners van Borne, uitgenodigd een enquête in te vullen. “We zijn erg benieuwd naar de mening van onze inwoners en toeristen van buitenaf”, vertelt Ruben Baartman, dorpsmanager binnen de gemeente Borne. “Wat trekt bezoekers om naar onze gemeente te komen of wat zorgt ervoor dat ze recreëren in een andere stad/dorp?” De uitkomst van dit onderzoek wordt meegenomen als input voor het opstellen van de visie vrijetijdseconomie.

Winactie

Onder diegenen die de enquête invullen, worden twee Bornse cadeaukaarten verloot ter waarde van € 100 ,-.

De enquête is van 15 juni tot en met 6 juli 2022 in te vullen via deze link!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Slag om Borne 2023 - Wat is er allemaal gebeurd?

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  (gratis) Workshop ‘Blauwe gedichten’, voor alle leeftijden!

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand oktober

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Dichtwedstrijd Borns Blauw

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter