Verhalen uit Borne

Column Hart van Borne -30/05/2022

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 322 x bekeken

Het is alweer eind mei, dat betekent dat het Special Olympics weekend steeds dichterbij komt. Mocht je het nog niet mee hebben gekregen: in het weekend van 10 tot en met 12 juni komen 3000 G-sporters naar Twente om tijdens het grootste multisport-evenement van Nederland in actie te komen.

In de 14 Twentse gemeentes worden in totaal 24 toernooien georganiseerd! Borne is, vanzelfsprekend, de gemeente van het handbaltoernooi! Op zaterdag en zondag worden hier heel wat wedstrijden gespeeld. Met een fantastische organisatie achter de schermen hebben ze hier in Twente besloten dat dit de meest impactvolle games ooit gaan worden! Met ‘Komt d’r in’ heten we in alle gemeentes én het speciale Olympics Dorp op de campus van Universiteit Twente alle sporters en hun familie, vrienden en coaches van harte welkom.

Met een grandioze openingsceremonie in het FBK stadion, een heuse reeks van Special TV afleveringen, de Special Olympics bus en vrachtwagens die al maandenlang de wegen in Nederland sieren (met daarop de ambassadeurs, waaronder onze eigen Bornse topper Maartje Ellenkamp!), de toernooien en de aandacht die er aan zal worden besteed hebben we in 2022 een prachtig podium waarop iedereen mag stralen. Het lijflied van deze spelen, ‘Altijd een winnaar’, sluit hier mooi op aan! In Borne kan je inmiddels bij het Dorsetplein alvast een sprintje trekken op de Special Olympics Sintelbaan. Met wie ga jij de strijd aan? Meer informatie over de Special Olympics op www.visitborne.nl/special-olympics. Leer hier ook meteen onze Bornse ambassadeurs Maartje & Jelle kennen!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

  1. Verhalen uit Borne

    Doneren aan de Mariakapel

    Geschreven door Corine
  2. Doe-tips

    Borne op z'n Best

    Geschreven door Corine
  3. Bruisend Borne

    Palmpasenoptocht Borne 2024

    Geschreven door Corine
  4. Doe-tips

    Op zoek naar leuke tips tijdens Pasen? Bekijk hier onze tips!

    Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter