Doe-tips

Wat te doen met nationale broers- en zussendag!

Geschreven door

Corine

Leestijd 4 minuten 229 x bekeken

Het is vandaag, 30 september weer zover, nationale broer- en zusdag! Ooit uitgeroepen door Giel Beelen na het overlijden van zijn zus Saskia. Inmiddels een jaarlijkse traditie in Nederland om er even bij stil te staan. Maar hoe kan je de band tussen je broer(s) & zus(sen) nou het beste vieren? Wij hebben wat tips voor je op een rij!

Escaperoom Borne

'Teamwork makes the dream work' hoor je vandaag de dag vaak genoeg om je heen! Kort gezegd: zo efficiënt mogelijk samenwerken. Dat is aan broers & zussen wel besteed. Of het nou de bloedband is, dezelfde energie, of gewoon omdat je elkaar zo lang kent: met een beetje geluk kan je goed samenwerken met je mede-familieleden. Extra leuk om eens te testen hoe dat gaat als je in een kamer zit en je 60 minuten de tijd hebt om te ontsnappen! Of het nou hilarisch lachen wordt of een potje op elkaar fitten omdat het niet lukt: Escaperoom Borne is echt een tip om te bezoeken! Ontdek jij het wankele verbond tussen verraderlijke piraten en een enorme schat? Een escaperoom met heus piratenthema is de ideale bezigheid voor broer- en zussendag!

E-chopper huren in Twente

Meer zin om de omgeving van Borne te ontdekken? Stap dan eens met z'n allen op e-choppers! De duurzame én snelle e-choppers van Actief Twente staan sinds dit jaar bij Restaurant Smikkel en kan je boeken voor een tochten van 2, 3 of 4 uur. Samen met mijn zusje hebben we zo ooit mijn zwager (ook wel broer genoemd bij ons thuis) getrakteerd op dit leuke Twentse uitje.

Op pad met schonebroer
Op pad met schonebroer
Je kan kiezen uit verschillende routes. Stop onderweg even in beschermd dorpsgezicht Oud Borne, neem plaats op één van de gezellige terrasjes of binnen in de restaurants en geniet vooral van het vele groen.

High-tea met de zussen in Borne

Gezellig kletsen met elkaar onder het genot van een grotepot thee. En dan ook nog met lekkere gebakjes & taartjes erbij. Sandwiches. Chocolaatjes en zoete broodjes: een high tea met zussendag is ook zo'n heerlijke tip. Wandel eerst door Oud Borne en reserveer je hightea bij Café de Ster. Dit gezellige café biedt wekelijks zinvolle dagbesteding aan zo'n 25 medewerkers met een verstandelijke beperking. Je eet hier de lekkerste broodjes en flammkuchen, maar ze staan ook bekend om hun heerlijke high tea's! Even reserveren is wel noodzakelijk, maar het is al mogelijk vanaf 2 personen. Nog een andere parel in gemeente Borne waar je de lekkerste high tea van Twente nuttigt is Theehuis de Karmeliet. Met keuze uit 30 (!) verschillende soorten thee, ambachtelijke en huisgemaakte gebakjes, broodjes (en nog veel meer), gepresenteerd op gezellig servies maken het een feestje om hier te hightea-en. Mochten er kinderen bij aansluiten is dat ook geen probleem. Die kunnen zich buiten prima vermaken in het speelbos!

Muzikale voorstelling in Hertme
Muzikale voorstelling in Hertme

Bezoekje brengen aan een voorstelling in Borne

Deze activiteit moet je misschien iets langer van te voren bedenken, maar wat ook leuk om te doen is voor broer- en zussendag is samen een voorstelling boeken. In het Kulturhus in Borne hebben ze gelukkig elk jaar weer een bomvolle progammering. Van cabaret van nationeel bekende toppers tot intieme voorstellingen en try-outs: er zit altijd wel iets van jullie gading tussen. Wat dacht je bijvoorbeeld van bekende cabartiers zoals Fuad Hassan, André Manuel, Martine Sandifort en Fabian Franciscus? Allemaal bekende namen die gewoon in ons eigen Kulturhus spelen! Net als de finalistentournees van Cameretten Festival en Leids Cabaret festival. Alijd wat te lachen dus in Borne! Vergeet trouwens ook niet de agenda van het Openluchttheater Hertme in de gaten te houden. De jaarlijkse Metropool Open Air concerten trekken grote bekende namen als Blöf, Davina Michelle of Suzen & Freek en zij treden dan in intieme setting op. Daar aanwezig zijn, dansen met je broers & zussen en meezingen is natuurlijk een feestje opzich.

Geniet van de omgeving van Borne

Al wandelend ontstaan vaak de beste gesprekken. Hoe leuk is het dan om tijdens broer- en zussendag samen een stevige wandeling te maken! Lekker kletsen over vroeger of dromen over de toekomst, terwijl je ondertussen van de omgeving geniet.

Uitkijktoren Kloostergaarde
Uitkijktoren Kloostergaarde

Houd je wel van een uitdaging? Loop dan Rondje Borne. De route is iets langer dan aangegeven (een kilometer of 20 ongeveer) en je bent een beste tijd onderweg maar je komt op leuke plekken in Borne, Hertme, Zenderen en Landgoed Twickel. Als je weer terug bent, sluit je natuurlijk af met een goede borrel en vullend diner om te proosten op de mooie tocht en goede gesprekken!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Percussion Live - wat een voorstelling!

  Geschreven door Corine
 2. Eten & Drinken

  Lunchen in Borne

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Colum Hart van Borne - 14/11/2022

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Tips voor deze decembermaand in Borne!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter