De favorieten van....

De favorieten van... Corine (zelf)!

Geschreven door

Corine

Leestijd 4 minuten 478 x bekeken

Tijd voor een nieuwe categorie: de favorieten van.... jou als Bornenaar! Vanaf nu vragen we de Bornenaren naar hun meest favorieten plekken of momenten in onze mooie gemeente. Die ene lunchroom met volgens jou de lekkerste belegde broodjes, een bepaald bankje waar je vaak gaat zitten, of bijvoorbeeld de wekselijke traditie van een versgebakken loempia van de markt! En om het makkelijk te maken, begin ik vandaag met de favorieten van mijzelf: Corine.

De favorieten in Borne van Corine

Helemaal leuk deze nieuwe categorie! Niet alleen omdat je nieuwsgierig kunt rondklikken wat andermans favorieten zijn (hallo verrassingen & nieuwe ontdekkingen!), maar ook omdat het van belang is om dit soort kennis te delen. Wij hebben namelijk de ambitie om ons Bruto Borns Geluk niveau te laten stijgen. En hoe kan dat nou beter, dan met het delen van de dingen waar jij heel gelukkig van wordt in Borne? Daarom bij deze mijn favorieten!

1. Dorpswedstrijd De Slag om Borne

Gek op spelletjes. In welke vorm dan ook! Of het nou gaat over het feit dat ik de afgelopen 8 jaar bijna elke twee weken op een doodnormale dinsdag met mijn vriendinnen zit te pubquizzen in de kroeg of het organiseren van een grote spellen voor 60 kinderen omdat ik jarenlang leiding ben geweest tijdens de zomerkampen van CJV: ik ben altijd in voor een spel. Ook om te organiseren! Helemaal leuk dus dat ik twee jaar geleden samen met 4 andere creatievelingen zo gek was om iets neer te zetten wat inmiddels niet meer weg te denken is in Borne: De Slag om Borne. Het fanatisme, de strijd onderling, de geweldige anekdotes achteraf, de te gekke energie die er in het dorp hangt: ik geniet werkelijk van elke seconde. Het mooiste is misschien wel dat ik bij de gelukkige 0,002 procent behoor die precies weet wat er die bewuste avond in september gaat gebeuren. Dan is ineens een geheim bewaren helemaal niet vervelend. Episch!

Organisatie Slag om Borne
Organisatie Slag om Borne

2. Broodje Rohaan van de Smaakhalte

Je kunt me 's nachts écht wakker maken voor het broodje Rohaan van De Smaakhalte. Gelukkig bestel ik samen met mijn kantoorgenoten van De Pastorie (trouwens ook één van mijn favoriete plekken!) bijna wekelijks op vrijdag hier de lunch. Het broodje bestaat uit een royale uitsmijter, ham & kaas en nog meer dingen waardoor het water me nu alweer in de mond loopt. Is het al bijna vrijdag?

De Smaakhalte in Borne
De Smaakhalte in Borne

3. De vrijdagavond van de Melbuul'ndagen

Al heel lang één van mijn favoriete momenten van het jaar: het allereerste biertje op de vrijdagavond van de Melbuul'ndagen. Proosten met vrienden & vriendinnen, terwijl je ondertussen met half Borne aan de praat bent onderweg naar de WC of de bar voor biertje nummer 2. En 3. En 4. Zelfs nu ik in het bestuur van de Melbuul'ndagen zit, staat dit voorop: op vrijdagavond ben ik vrij en sta ik op het plein!

Melbuul'ndagen Borne
Melbuul'ndagen Borne

4. De plantanen aan de Azelozestraat

Tja.. deze klinkt wat burgelijk misschien, maar in de zomer kan ik zo genieten van de groene bomen aan de Azelozestraat. Ik weet niet eens zeker of het plantanen zijn want ik heet natuurlijk niet Rob's Grote Tuinverbouwing. Doet er verder ook niet zo toe, maar als je ergens bent geweest en je komt van de snelweg en je rijd hier Borne zo groen binnen denk ik altijd: héhé, lekker weer thuis.

Azelozestraat
Azelozestraat

5. Rondje Borne

Zo'n 2 jaar geleden liep ik Rondje Borne en kwam ik op heel veel leuke plekken die ik nog niet kende. Al binnen 5 minuten vanaf het startpunt wordt je omgeven door groen. Vooral sommige stukken rondom de beken, in de buurt van Hertme (langs het Spookhoes & Openluchttheater) en de kloosters & kloostertuin doen bijna vakantie-achtig aan. Onderweg stoppen bij Theehuis de Karmeliet voor scones is trouwens ook een goed idee, maar goed: koffie met gebak (waar dan ook) is altijd mijn favoriet. Oh én loop ook even de tuin van Het Zwanenhof in. Één en al bezinning! Nieuwsgierig naar Rondje Borne? Lees dan hier het artikel wat ik erover schreef!

Even pauze in de Kloostergaarde
Even pauze in de Kloostergaarde

Deel jouw favorieten met ons!

Denk je nou: ik wil ook graag mijn favorieten delen met alle inwoners & bezoekers van Borne mail dan jouw 3-5 favorieten (dat kunnen bepaalde plekken zijn, maar ook evenementen, locaties, tips etc.) naar info@visitborne.nl.

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Slag om Borne 2023 - Wat is er allemaal gebeurd?

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  (gratis) Workshop ‘Blauwe gedichten’, voor alle leeftijden!

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand oktober

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Dichtwedstrijd Borns Blauw

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter