Doe-tips

Deelnemers theater speurtocht lyrisch: een échte aanrader!

Geschreven door

Corine

Leestijd 3 minuten 444 x bekeken

Het is sowieso een bezienswaardigheid in Zenderen/Borne, het nieuwe museum van Siem en Chris, twee jongens uit het dorp. Door de verschillende meesterwerken zoals ‘De big met de parel’, ‘Het melkkoetje’ en ‘De vreemde vogel’ van Rembrandt mag je deze tijdelijke expositie al niet missen. Maar daar komt het klapstuk uit Frankrijk nog bovenop: de Mona Lisa. En daar was afgelopen zondag dan ook speciale aandacht voor van de honderden bezoekers, niet op zijn minst omdat het werk door de museumdirecteur spectaculair werd onthuld. “Magnifique!”, was de algemene conclusie.

In het kader van de opening van hun museum hadden Siem & Chris ook een speurtocht uitgezet door het prachtige Zenderse landschap. Vervelen hoefden de deelnemers zich onderweg zeker niet. Er was langs de route wat lekkers te krijgen en van alles te leren en beleven. Zo was er een ontmoeting met Leo Dageraad Vinci – de beroemde grafitti artiest - die door Siem & Chris is gevraagd om een speciaal doek te maken met de titel ‘De vrienden van het museum’. Alle deelnemers hebben hierop hun signatuur achterlaten en laten zien dat ze het culturele initiatief van de jongens steunen. Volgens Leo is het een prachtig project: “de komende weken zal het doek zich natuurlijk nog verder vullen. Ik kijk ernaar uit om ook de andere deelnemers van de speurtocht allemaal persoonlijk te ontmoeten”.

Het doek van Leo Dageraad
Het doek van Leo Dageraad

Verder werd er door de deelnemers met elkaar gewerkt aan een schitterende kleurplaat die is gemaakt door ene Mario uit Malser, zo hebben we ons laten vertellen. De kleurplaat is een goede kopie van de Mona Lisa, maar dan zonder kleur en handtekening. De deelnemers – veelal kinderen met hun ouders - mogen deze naar eigen inzicht creatief bewerken. En dat levert mooie resultaten op. “Ons eigen meesterwerkje levert nu al onbetaalbare herinneringen op”, concludeert Monique Stam, die met haar gezin al deelnam op 26 februari, op haar Facebookpagina. Het werk mocht uiteindelijk mee naar huis en heeft inmiddels een prominente plek in huis gekregen. “Dit actieve buitenevenement - met De Waanzinnige Speurtocht en het museumbezoek – wil ik écht iedereen aanraden! Het is een soort spannend verhaal waar allemaal leuke acteurs aan meewerken. Ze zorgden er bij ons in ieder geval voor dat de kinderen geboeid in het avontuur zaten”.

Er zijn echter ook wat bedenkingen bij het evenement dat wordt gesponsord door de lokale onderneming Sam en Zwering. Onder andere bij de Franse gendarmerie onder leiding van Jean Kloòt. Hij is er namelijk niet helemaal gerust op dat de Mona Lisa in veiligheid verkeerd. “Iek krijk de heule dak kraties croissants aankeboden door die deelnemende kindeureun”, vertelt Jean, en dat is toch bewonderenswaardig – in het Nederlands. “Dat leid mij af van mijn veiliekheidstaak. Iek vind dat vedakt. Snappez vous?”. Als redactie hebben wij verder echter geen berichten over onrechtmatigheden ontvangen.

Meedoen aan De Waanzinnige Speurtocht en een bezoek brengen aan het museum kan nog op 12 maart, 9 april, 10 april en 16 april. Meld je snel aan via https://www.debeleverij.nl. Doe mee, want volgens Siem & Chris kunnen ze niet zonder jouw … hulp?

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand juni

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter