Bruto Borns Geluk

Allereerste aflevering van Bruto Borns Geluk - dé Podcast!

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 573 x bekeken

Leuk, de allereerste aflevering van Bruto Borns Geluk de Podcast! In deze podcast gaan we in gesprek met liefhebbers van Borne. Of het nou toeristische ondernemers zijn, fans, vrijwilligers, evenementenorganisatoren of passievolle inwoners: samen gaan we in gesprek over wat hen gelukkig maakt in Borne, Hertme en/of Zenderen. Wat zijn hun favorieten? Op welke plek voelen zij zich het meest gelukkig? Want geluk... Dat moet je delen!

'Bruto Borns Geluk' dus, de graadmeter over hoe gelukkig een inwoner van Borne is. Twente Board staat aan de lat van de sociaaleconomische agenda van Twente. Hun taak daarin is om te investeren in het versterken van de economie, het verbeteren van het innovatieklimaat en de positionering van Twente in Nederland (en de rest van de wereld). Eerder was de 'groene technologische topregio' het einddoel, nu zien ze dit meer als middel om Brede Welvaart, ook wel Bruto Twents Geluk, te verhogen.

In samenwerking met Rabo Research onderzoek ze dus vanaf nu elk jaar hoe het is gesteld met het geluksniveau van de inwoners van Twente. Dit meten ze aan de hand van 11 dimensies: inkomen, baanzekerheid, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, werk-privé balans, sociale contacten, maatschappelijke betrokkenheid, subjectief welzijn, huisvesting, veiligheid en milieu. Uit het geluksrapport van Borne blijkt dat we een 7,3 scoren! Dat is net iets hoger dan het Twents gemiddelde (een 7.1), maar dat kan wat ons betreft natuurlijk wel iets hoger. Wij gaan daarom proberen ons Bruto Borns Geluk nog verder te verhogen!

Podcast Opname
Podcast Opname

Geluk moet je delen

Onder het mom van "geluk moet je delen', gaan we daarom in gesprek met liefhebbers van Borne! Dat kunnen (toeristische) ondernemers zijn, culturele instellingen, passievolle inwoners, noabers die graag de handen uit de mouwen steken, politiek, maar ook bezoekers, échte Borne fans en bijvoorbeeld evenementenorganisatoren. Met onze gasten gaan we vervolgens in gesprek! Waar kom jij nou écht graag in Borne? Waar wordt je gelukkig van in Borne? Of wie of wat was betrokken bij een echt geluksmoment? En welke tip wil je graag delen met het Bornse publiek? In deze podcast komen we erachter!

Eerste aflevering

In deze eerste aflevering zijn wethouder David Vermorken en dorpsmanager Ruben Baartman te gast. We hebben het over Bruto Borns Geluk, de pop-up stores die het centrum laten bruisen én over de Bornse Dromen Dagen. Want wat houden die dagen nou precies in en wat kunnen mensen verwachten?

De allereerste aflevering is nu te beluisteren!

Meer over Bruto Twents Geluk

Wil je meer weten over het Bruto Twents Geluk, het Netto Geluk en de cijfers van andere gemeentes kijk dan op de website van Twenteboard.

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand maart

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Oproep voor creatievelingen uit Borne!

  Geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter