'T Hedevelds Bio Ei

Voor (h)eerlijke verse biologische eieren en andere lokale boerenproducten ben je hier aan het juiste adres!

Even terug in de tijd: de boerderij van René en Rian zit al 142 jaar in de familie (sinds 1882!) en vanaf 2005 bestaat de pluimveetak. Laatste toevoeging in 2021 is de boerderijwinkel! Hun ruim 12.000 biologische legkippen zorgen voor de eieren die worden verkocht in de eitomatiek en boerderijwinkel. Op het erf vindt je verder nog het pakstation, een rustpunt mét leuk uitzicht en museumboerderij Daggel.

Boerderijwinkel & Rustpunt

In de nieuwe boerderijwinkel is een mooie sortering van streekproducten (voeding) te koop die je rechtstreeks van de boerderij of producent komen. Allerlei lekkers kom je hier tegen: de chocolade van Zeut, de zuivel van Blije Zuivel & Melktap Weleveld, de Tapenades van Caatjes lekkernijen, de producten van Culibes uit Zenderen, de bieren van Burgunder en Spanjaard en elke week is er keuze aan een selectie verse groenten! Verder verzorgt de Kiekepan wekelijks overheerlijke eiersalade en kippensoep: een mooie samenwerking dus tussen Bornse ondernemers! Hiermee springen ze goed in op de behoefte van consumenten die steeds bewuster bezig zijn met de vraag waar hun voedsel vandaan komt.

Met de komst van de boerderijwinkel is ook meteen het rustpunt gerealiseerd, welke 7 dagen per week geopend is. Stap binnen voor een kopje koffie of thee, rust lekker uit op het terras en kijk naar alle kippetjes die buiten rondscharrelen. De kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline. De ideale plek om even te rusten tijdens een wandeling of lange fietstocht!

Ook leuk: vanaf het voorjan van 2022 kan je hier terecht voor 'Bak-oe-n Ei', waarbij voorbijgangers vanuit hun buitenkeuken, met zicht op de kippen, hun eigen eitje bakken! Zo krijgt je bezoek aan het rustpunt een extra dimensie. Nog een tip: reserveer dit eens (voor groepen van 8 personen of meer) in combinatie met een rondleiding in de pluimveestal.

Team Hedevels Bio Ei

Hedevelds Bio Ei is in handen van René en Rian Jannink. René heeft naast zijn werkzaamheden voor zijn eigen bouwbedrijf, de leiding over het pluimveegedeelte en alles wat technisch is. Rian heeft de leiding en doet de organisatie van alles wat met de eierverkoop en de boerderijwinkel te maken heeft. Daarnaast zijn er 2 vaste (parttime) medewerkers in dienst en worden ze bijgestaan door twee vrijwilligers. Het enthousiaste team zorgt er in ieder geval voor dat je als een blij ei het erf weer verlaat!

Een stukje geschiedenis

Op het oude “Erve Daggel” uit 1882 in Hertme hebben René en Rian Jannink als 4e generatie de boerderij van de ouders van Rian voortgezet. Oorspronkelijk was het een gemengd bedrijf maar sinds 2005 worden er legkippen gehouden met een kleine akkerbouwtak. Een aantal jaren geleden is de overstap gemaakt naar de biologische leghennenhouderij met daarbij een kleine boerderijwinkel en een pakstation waardoor in eigen beheer rechtstreeks mag worden geleverd aan zowel particulieren, horeca en aan winkels.

Een missie

Hedevelds Bio Ei heeft als missie om het verse biologische ei zo weinig mogelijk kilometers te laten maken, door afzet in de directe omgeving zonder tussenkomst van grote inkooporganisaties. Door verkoop via lokale winkels & horeca in de buurt komt deze visie goed tot uiting! Iets om trots op te zijn, zo concluderen René en Rian. En dat mag zeker! Het is ook niet onopgemerkt gebleven want steeds meer mensen weten de weg naar Hertme's nieuwe parel goed te vinden.

Hedevelds Bio EI, uw verse ei van dichtbEI!

Of bekijk de website hedeveldsbio-ei.nl/

Openingstijden

maandag 09:00 - 21:00
dinsdag 09:00 - 21:00
woensdag 09:00 - 21:00
donderdag 09:00 - 21:00
vrijdag 09:00 - 21:00
zaterdag 09:00 - 21:00
zondag 10:00 - 21:00

De boerderijwinkel is alleen geopend op donderdag (13:00 tot 17:00), vrijdag (10:00-16:00) en zaterdag (10:00 tot 16:00). Eitomatiek & rustpunt zijn geopend volgens bovenstaande openingstijden.


contactinformatie

voorzieningen

Type
  • Natuur
Toegankelijkheid
  • Drempelvrij
Ligging
  • Buiten het centrum
  • Landelijk gelegen

Tip je vrienden

facebook twitter