Special Olympics - Speelstad Borne

Borne is natuurlijk dé ideale speelstad om te handballen! Onder leiding van eredivisionist handbalvereniging Borhave is de organisatie van de Nationale Spelen meer dan in goede handen. Ze zullen de sporters en hun familie & vrienden van harte welkom heten!

Nog nooit werden de Nationale Spelen zo groots neergezet! We nodigen alle Special Olympics sporters, coaches, supporters en vrijwilligers van harte om mee te doen aan dit life-time event. Want ‘We are Special’.

Impactvolle Spelen

De meest impactvolle games ever! Met Twentse warmte, aandacht en passie. Daar gaan ze voor! In de 14 Twentse gemeenten worden 25 sporttoernooien georganiseerd, een heus Olympics Dorp gaat herrijzen op de campus van University of Twente. Wat te denken van een grandioze openingsceremonie en atletenparade met duizenden sporters in het fameuze Fanny Blankers Koen Stadion? Kippenvelmomenten gaan elkaar opvolgen!

Een groots multi-sportevenement in Nederland

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement van Nederland en maakt onderdeel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen. Samen zetten zij zich in om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen.

Speelsteden

Drie dagen lang worden in 14 gemeenten wedstrijden georganiseerd in maar liefst 25 takken van sport. De openingsceremonie van de spelen is in het FBK stadion. Op de Campus van Universiteit Twente is het Olympisch Dorp. Borne is speelstad voor het handbaltoernooi. Onder leiding van eredivisionist handbalvereniging Borhave is de organisatie van de Nationale Spelen meer dan in goede handen. Ze zullen de sporters en hun familie & vrienden van harte welkom heten!

Programma Handbal

11-06-2022

  • 10:00 - 12:00 | Ochtenprogramma
  • 12:00 - 13:00 | Pauze
  • 13:00 - 16:00 | Middagprogramma

12-06-2022

  • 10:00 - 12:00 | Ochtenprogramma
  • 12:00 - 13:00 | Pauze
  • 13:00 - 14:30 | Middagprogramma
  • 14:30 - 15:30 | Medailleceremonie

Ambassadeurs

Trots zijn we op onze ambassadeurs! Maartje Ellenkamp (ambassadeur én adviseur) en Jelle Jepma zijn dé gezichten van Borne. Dat Maartje niet voor één gat te vangen is blijkt wel uit haar gigantische verzameling aan Special Olympics medailles, haar werkzame leven in de bediening en haar tomeloze drive om elke keer weer het beste uit zichzelf te halen. En dat is niet altijd even appeltje eitje. Concentratieproblemen en immobiele gewrichten stellen Maartje elke keer weer op de proef om te kijken wat wél kan. Geïnspireerd door haar vader Herman belandde Maartje op de ijsbaan en raakte ze verknocht aan de sport. Samen met haar coach Rieke van de Hengelose IJsclub reist ze heel Nederland door om aan schaats- en skeelerwedstrijden mee te doen. De grenzen werden al op jonge leeftijd verlegd. Op haar 17de ging ze met Team NL naar Japan en enkele jaren later met coach Rieke en Team NL naar Zuid-Korea om aan de Special Olympics World Winter Games deel te nemen. De race van haar leven schaatste Maartje tegen Olympiër aller tijden Ireen Wüst in een kolkend Thialf! Wil je kennis maken met Maartje? Bekijk dan hier de mini-documentaire over deze powervrouw!

Jelle Jepma is speler van Passend Voetbal bij Neo! Neo is supertrots dat hun bekende Jelle ambassadeur is geworden van de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Zie je hem stralen op de foto?

KOMT D'R IN!

Hier in Borne en in heel Twente verheugen wij ons op de komst van alle sporters, begeleiders, families en alle fans. Mocht je tijd over hebben, kom dan een gezellig bezoekje brengen in gemeente Borne! Op zondag 12 juni hebben we een special sunday op de planning staan. Geniet van bijzondere auto's, speciaal biertjes & wijn en een gezellige koopzondag. Na de medailleceremonie plof je zo neer op één van onze gezellige terrassen en blijf je nog even dat 'special' gevoel houden!

We onthalen iedereen met onze kenmerkende Twentse gastvrijheid; Welkom en komt d'r in!

PODIUM OM TE STRALEN

Twente geeft de sporters een podium om op te stralen. Iedereen doet mee. Samen met de Twentse gemeenten, sportverenigingen, organisaties, instellingen, ambassadeurs en het bedrijfsleven stropen we de mouwen op om er een geweldig sportevenement van te maken!

Het doel is om een zo groot mogelijk maatschappelijke impact te realiseren. Door noaberschap, samenwerken en omzien naar elkaar. Want iedereen telt mee!

Of bekijk de website specialolympics2022.nl/events/

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Locatie

Sporthal 't Wooldrik

Adres
Wooldrik 1, Borne

Tip je vrienden

facebook twitter