Boiling Point

Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok Andy Jones in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. E

Boiling point | 95 min. | Drama | Regie: Philip Barantini / Verenigd Koninkrijk / 2022 

Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok Andy Jones in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. Een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet het personeel op scherp. Het is nog maar het begin van een hectische avond vol persoonlijke sores, een halflege voorraadkast en een overboekt restaurant.  

Dit alles gefilmd in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take.  Dat ene doorlopende shot wordt gebruikt om bijna nonchalant door het Londense restaurant te dwalen. Regelmatig maakt de camera zich los van Andy om stil te staan bij een aangrijpend moeder-zoon-drama in de patisserie of het irritante gebral van arrogante influencers die iets buiten de kaart om willen bestellen. Achter die schijnbare nonchalance gaat uiteraard een krankzinnige mate van organisatie en timing schuil: net als in een professionele restaurantkeuken moeten alle ingrediënten op tijd op de juiste plaats staan en moet alles in één keer goed gaan. 

De pers over Boiling point: 

  • VPRO Cinema (★★★★) ‘Boiling point is een smakelijk geheel geworden‘
  • NRC (★★★★) ‘Uitputtend én meeslepend’
  • de Volkskrant (★★★) ‘Geestig, innemend en ook een tikje vermoeiend’.
Of bekijk de website www.kulturhusborne.nl/programmadetails/boiling-point/

Wanneer

Prijzen

  • € 9,50 Entreeprijs

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter