Palmpasenoptocht

Traditiegetrouw lopen op palmzondagmorgen de kinderen rond met een palmpasenoptocht in Borne. Zing jij mee op zondag 2 april?

Folklore groep Borne doigt alle Bornse kinderen nodigen uit om mee te lopen in de vrolijke Palmpasenoptocht. De optocht vertrekt om ongeveer 11:45 uur vanaf de St. Stephanuskerk aan de Stationsstraat. Voorafgaand aan de optocht is er om 11:00 uur een Palmviering voor de kinderen in deze kerk. De Scoutinggroep St. Stephanus Martina loopt in de optocht voorop met de grote versierde Palmpasen, gevolgd door de Bornse Harmonie. Daarna komen kinderen met hun eigengemaakte Palmpasen.

Route

Nieuwe Kerkstraat, De Bleek, Ziekenhuisstraat, Grotestraat, Bekenhorst, De Schoener, ‘t Dijkhuis. Hier is tevens het einde van de optocht. Aan het eind van de optocht krijgen de kinderen een versnapering aangeboden.

Hoe maak ik een palmpasenstok?

Een goede Palmpasen wordt gemaakt van een niet te lange stok, met schuin omhoog stekende takken. Versieren kan met groen (palm of buxus), haantje van brood, sinaasappel, gekleurde papieren linten en verder aangeregen vijgen, rozijnen, koekjes, eitjes en/of ongepelde pinda’s. Er moet op gelet worden dat de palmpasen niet te zwaar wordt, omdat het uiteindelijk een kinderoptocht is. De benodigde buxus en stokken zijn de week voor Pasen gratis te verkrijgen bij Huls Kleur en Interieur aan de Aanslagsweg, mocht de basisschool er geen aandacht besteden.

Of bekijk de website www.folkloregroepborne.nl/palmpasen/

Wanneer

Locatie

Roomskatholieke kerk Parochie St. Stephanus.

Adres
Grotestraat 207, 7622GH Borne
Telefoon
074-2661310
E-mail
Website
www.stephanusborne.nl

Tip je vrienden

facebook twitter