Koningsdag 2023 in Borne

Het Oranjecomité Borne doet al ruim 80 jaar haar uiterste best om van Koningsdag – en eerder natuurlijk Koninginnedag – een feest te maken voor heel Borne. Bekijk hier het programma!

06:00 | Rommelmarkt

Op de aangegeven plaatsen in het Dorp

De Rommelmarkt tijdens Koningsdag in Borne is nog steeds een traditionele ‘kleedjesmarkt’. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Als Bornse (!) particulier ben je van harte welkom, voor professionele handel is geen plek. Vanaf 06u00 's ochtends tot ongeveer 15u30 ‘s middags kan er gehandeld worden. Na afloop moeten de niet verkochte spullen weer meegenomen worden naar huis, het volgende jaar is er namelijk weer een kans ! Een plekje reserveren is helaas niet mogelijk.

09:00 | Kinderfeest met o.a. springkussenfestijn

Rheineplein

Voor de kinderen: multi play springkussens voor kinderen vanaf circa 6 tot 8 jaar. voetbal dartbord grote stormbaan voor de kinderen vanaf acht jaar en ouder megalego blokken diverse activiteiten zoals knutselen/glitter tattoo/ e.d. peuter springkussen. Voor de volwassenen staat een drankje klaar!

10:00 Feestelijke opening koningsdag

Op het Dorsetplein door voorzitter OCB - Dorsetplein

Koningsdag zal feestelijk worden geopend door de herauten.

10:00 Uitreiking Kroonjuweel van Borne

Dorsetplein

Oranjecomité Borne zocht ook dit jaar weer naar het Kroonjuweel van Borne. Een traditie die in coronatijd ontstond. Wie wordt dit jaar het kroonjuweel?

10:00 | Brandweerdemonstratie

Plein voor het Kulturhus zijn!

De brandweer zorgt voor spektakel op Koningsdag! We kunnen inmiddels niet meer zonder ze op Koningsdag, en dus zijn we heel blij dat ze op 27 april opnieuw van de partij zijn: de toppers van Brandweer Borne! Wil je genieten van spectaculaire brandweerdemonstraties, zonder daarbij gevaar te lopen? Dat kan op Koningsdag op het plein voor het Kulturhus. De brandweerlieden knippen autowrakken los, blussen een vlam in de pan en laten de jongste bezoekers sjoelen met echte brandweerslangen. En er is ook een springkussen voor de kinderen. Zoek jij op Koningsdag een spectaculair uitje? Dan moet je vanaf 10.00 uur op het plein voor het Kulturhus zijn!

10:00 | Sportplein

Nieuwe Markt - Plein Lidl

Op Koningsdag bieden verschillende sportverenigingen hun kwaliteiten aan. Maak kennis met Turnen, Korfbal en Tennis. Klik hier voor de plattegrond. De volgende verenigingen zijn present: - Groen Zwart - Borne '28 - Smash - Borne blijft Fit!

10:30 | Feestelijke Aubade in Kulturhus

Kulturhus

De gedecoreerden van dit jaar en natuurlijk de afgelopen jaren worden in het zonnetje gezet.

10:30 | Kinderplein

Rheineplein

Jongleur op het kinderplein

12:30 | Dansdemo Danceworkxx

Dorsetplein

Verschillende dansgroepen laten hun (konings)dansen zien!

13:00 | Dansdemo

Dorsetplein

Verschillende dansgroepen laten hun (konings)dansen zien!

14:00 | Spetterend koninklijk optreden door Broadway!

Dorsetplein

18:30 Einde Koningsdag Borne

Koningsdag 2023 is ten einde

Of bekijk de website www.oranjecomiteborne.nl/

Wanneer

Locatie

Centrum Borne

Tip je vrienden

facebook twitter