De Waanzinnige Super-Speur-Puzzel-Theater-Escapetocht : Deel 3!

De Beleverij heeft opnieuw een gave activiteit voor het hele gezin! Ga op pad als een echte speurneus door de natuur van Hertme & Zenderen en werk aan een oplossing voor de verdwijning van de Mona Lisa. Ga jij mee speuren?

Een heerlijke gezinsactiviteit

De speurtocht is bedacht voor, je raad het natuurlijk al, échte speurneuzen. Dat er daar voldoende van zijn in Twente bleek wel tijdens de vorige speurtochten. Duizenden kinderen gingen toen al op onderzoek uit. Tijdens de ‘Waanzinnige Super-Speur-Theater-Escapetocht’ ga je met het gezin op pad. De tocht is met name bedoeld voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Het spannende avontuur speelt zich af in de natuur rondom Zenderen/Hertme. Samen met Siem & Chris werken de deelnemers in twee uur tijd aan een oplossing voor de verdwijning van de Mona Lisa.

Dit is wat je krijgt

De Waanzinnige Speurtocht duurt ongeveer 2 uur. In die tijd moet natuurlijk de route worden gevonden en wordt er volop gepuzzeld. De video’s van Siem & Chris, de onverwachte ontmoetingen met karakters zoals bijvoorbeeld Jean Kloòt en Wa Wok Seng en de geinige wetenswaardigheden maken het uitstapje een complete belevenis. Daarnaast is er veel lekkers ‘to-go’, zoals loempia’s/kipsaté, snoep, warme chocomelk en koffie. Een leuke herinnering om in te lijsten én pleziergarantie van De Beleverij maken het pakket compleet.

Data en verplichte reserveringen

Er zijn zes dagen waarop de ‘Waanzinnige Super-Speur-Theater-Escapetocht’ wordt georganiseerd, namelijk op: 26 februari | 5 & 12 maart | 9, 10 en 16 april 2023. Starttijden liggen tussen 10.30 – 15.00 uur. De exacte tijd ontvangen de deelnemers na hun verplichte reservering. Reserveren kan via deze link op de website: www.debeleverij.nl. Het standaardtarief bedraagt EUR 49,95 voor het hele gezin (max. 6 personen uit één huishouden, waarvan 2 volwassen). Andere samenstellingen zijn mogelijk in overleg. Er zijn ook enkele duo tickets (ouder/verzorger & kind) beschikbaar à EUR 24,95.

Pimp jouw speurtocht

De moeder van Siem & Chris organiseert Het Waanzinnige Pannenkoekenbuffet. Rondom de speurtocht kun je een tafel reserveren en zelf belegde en versierde Twentse pannenkoeken eten. Voor het hele gezin betaal je - inclusief drank – slechts EUR 49,95.

Het hele verhaal achter 'Wij doen lekker vals mee!'

Het is een leuk en ambitieus plan van de jongens Siem & Chris. Een museum starten in hun kleine dorp. Door een unieke samenwerking met het Parijse Louvre hebben ze met het tentoonstellen van de Mona Lisa zelfs een ongelooflijke publiekstrekker in huis. Dat gaat logischerwijs duizenden bezoekers en de nodige euro’s opleveren. Een sensatie en prestatie van wereldformaat. Precies zoals het plan van de jongens is. Met de opbrengsten gaan ze in hun dorp namelijk het grote zwembad bouwen waar ze zo naar verlangen.

Waar is Mona?

Maar je voelt het al aankomen: dit gaat vast niet goed. Dat klopt. De Mona Lisa was amper met een speciaal, super veilig transport uit Frankrijk gearriveerd of het meesterwerk van Da Vinci was alweer verdwenen. Er gingen dus nog geen paar uur overheen en Mona was plotsklaps … weg. Foetsie. Op zich een hele kunst met al die Franse politie – de gendarmerie en in het bijzonder agent Jean Kloòt – in de nabijheid. Hoe het ook kan, de schrik is groot bij de jongens. Hoe gaan ze dit oplossen? Of met een beetje pech: hoe gaan ze dit betalen?

Geheime operatie gestart

Na de debacles tijdens de vorige edities van de speurtocht – eerst verdween Siem spoorloos en daarna at Chris teveel toverbonen – is het vertrouwen in die twee kliederkwasten niet meer zo groot. De hoop is dan ook gevestigd op creatieve, supergetalenteerde speurneuzen uit de regio. Zij moeten de Twentse broers gaan helpen. Maar let op, het is wel linke soep. Een geheime operatie. Die Fransen mogen niet in de smiezen krijgen dat de Mona Lisa is verdwenen.

Vals spel

De jongens hebben in ieder geval de Italiaanse Mario – ook wel ‘De vervalser van Malser’ genoemd - aan boord. Mocht het ze niet lukken om de Mona Lisa terug te vinden, dan moet het maar over een heel andere boeg denken ze. Je begrijpt dat ik het plaatje van die ‘andere boeg’ niet verder kan schilderen. Dan zouden we deze hele operatie verraden. Maar laten we het zo zeggen: het is een beetje een vals plan. “Het wordt nog een hele kunst om dit plan geheim te houden voor Jean Kloòt”, menen ze zelf. Zo’n goed getrainde agent is natuurlijk altijd op zijn hoede.

Is jullie gezin geschikt voor dit avontuur?

Om dat te bepalen stelden de jongens een checklist met 10 stellingen samen. Kun je alles met ‘ja’ beantwoorden, dan ben je geknipt voor dit avontuur vinden ze. We zijn benieuwd.

 • Wij zijn zo creatief, dat is met geen kwast te beschrijven;
 • Ons gezin speelt met plezier vals om te winnen. Geen probleem;
 • Jazeker, we houden wel van iets lekkers onderweg. Gratis? Nog lekkerder!;
 • Een groot geheim bewaren? Is dit een grap? Wij zijn de beste!;
 • Een leuke herinnering voor thuis? Om niet? Nou, pak maar in;
 • Jean Kloòt om de tuin leiden? Dat stelt voor ons geen bal voor;
 • Wandelen in de natuur vinden we gezond en leuk. (a.u.b. niet aan de kinderen vragen)
 • Ach, Hertme/Zenderen, dat ligt toch eigenlijk om de hoek of niet dan;
 • Gratis parkeren? Nou, dat kunnen we wel waarderen;
 • We moeten deze klus binnen 2 uur fixen zeg je? Koud kunstje voor ons.

De perfecte score gehaald? Dan hebben jullie jezelf geselecteerd om Siem & Chris te helpen. Gefeliciteerd! Geef je op via de website: www.debeleverij.nl.

Of bekijk de website debeleverij.nl/wij-doen-lekker-vals-mee/#page-content

Wanneer

 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -

Prijzen

 • € 49,95 Entreeprijs

Locatie

Restaurant Smikkel

Adres
Hertmerweg 45A, 7625RH Zenderen
Telefoon
0643493394
E-mail
Website
restaurant-pannenkoekenhuis-smikkel.metro.rest/?lang=nl

Tip je vrienden

facebook twitter