Open Monumentendag 2023

Op zaterdag 9 september is het weer tijd voor de landelijke Open Monumentendag. Neem binnen een kijkje of kom in beweging en ontdek monumentale plekken op een speelse manier!

Dit jaar zal, in het kader van het culturele project Borns Blauw, de Open Monumentdag geopend worden op het Dorsetplein ter hoogte van de fontein. Rond 10:20 zal het startschot zijn voor de Monumentenrun door Burgemeester Jan Pierik.

Opening Borns Blauw

Op zaterdagochtend zal om 10:00 uur op bijzondere & vertassende wijze het culturele project Borns Blauw én de Open Monumentendag worden geopend bij de fontein van het Dorsetplein! Iedereen is van harte welkom.

In beweging langs de monumenten

Na het succes van de afgelopen jaren is hij er dit jaar weer: de Monumentenrun! In zo'n 2,5 uur ren je langs verschillende betekenisvolle (monumentale) plekken. Daar aanwezig krijg je meer uitleg en informatie van deskundigen! Een leuke, speelse manier dus om de monumenten in Borne te ontdekken. Voor de mensen die niet zo gek zijn op hardlopen is er een monumentenfietstocht én een monumentenwandeling.

Open Monumentendag voor kinderen

Ook aan de kinderen wordt weer gedacht tijdens deze editie van Open Monumentendag. Zij kunnen gratis deelnemen aan de volgende activiteiten:

  • Blauwdrukken in de Doopsgezinde Kerk
  • Papierscheppen in de Bornse Synagoge
  • Een speurtocht naar spreekwoorden/uitdrukkingen in zowel de Oude Kerk, als Bussemakerhuis, Doopsgezinde Kerk en de Bornse Synagoge.

Programma

Of bekijk de website www.openmonumentendag.nl/comite/borne/

Wanneer

  • -

Tip je vrienden

facebook twitter