Borns Blauw Fietstocht (arrangement)

In het kader van het project Borns Blauw komen verschillende partners met een leuk arrangement! Op drie verschillende data in september kan je meedoen met een fietstocht die je leidt langs Bussemakerhuis, Bornse Synagoge en de Sortimentstuin. Ook is de Oude Kerk geopend voor belangstellenden!

Dit najaar kleurt Borne blauw; tal van organisaties, verenigingen, bedrijven en ondernemers geven dan hun eigen invulling aan het project ‘Borns Blauw’. Ook het Bussemakerhuis, het Cultureel Podium Bornse Synagoge en de Sortimentstuin de Kloostergaarde in Zenderen hebben dan een gezamenlijke inbreng in het project. Zij organiseren op drie middagen in september (dinsdag 12, donderdag 21 en zaterdag 30 september) een fietstocht waarbij de deelnemers diverse locaties bezoeken waar ‘blauw’ het centrale thema is in kunst, de natuur en andere creatieve of culturele activiteiten.

Het middagvullende programma begint om 11.30 uur met de fiets bij de Bornse Synagoge. We maken een niet al te lange toeristische route naar De Kloostergaarde waar we met elkaar gaan lunchen. Vervolgens krijgt u dan een rondleiding door de sortimentstuin met een uitleg over welke planten de natuurlijke verfstoffen leverden voor de blauwdruk industrie. Vervolgens fietsen de deelnemers naar Oud Borne waar zij op diverse locaties de verrassende resultaten van andere deelnemers aan het project ‘Borns Blauw’ kunnen bekijken. De fietstocht eindigt bij het Bussemakerhuis met een kop koffie en de mogelijkheid om samen met de conservator de tentoonstelling ‘Blauw’ te bezichtigen. Het programma eindigt om 16.30 uur.

Ook de Oude Kerk zal deze 3 genoemde data opengesteld zijn voor belangstellenden. Ook daar hangt op dat moment een blauwe expositie.

Praktische informatie

  • Kosten zijn €20.00
  • Arrangement is te boeken en te betalen via website van het Bussemakerhuis.

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • € 20,00 Deelnameprijs

Inclusief lunch & rondleidingen.

Locatie

Museum Bussemakerhuis

Adres
Ennekerdijk 11, 7622 ED Borne
Telefoon
0742669636
E-mail
Website
www.museumbussemakerhuis.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter