The Banshees of Inisherin - Filmhuis Borne

Vrienden Pádraic en Colm wonen op het fictieve Ierse eilandje Inisherin. Het is 1923 en op het vasteland woedt een burgeroorlog, maar dat is niets meer dan het decor van de oorlog die tussen PádraiC en Colm zal ontstaan, wanneer Colm de vriendschap van de ene op de andere dag opzegt.

The banshees of Inisherin 113 min. Drama, komedie Regie: Martin McDonagh / VS, Ierland /2023

Vrienden Pádraic en Colm wonen op het fictieve Ierse eilandje Inisherin. Het is 1923 en op het vasteland woedt een burgeroorlog, maar dat is niets meer dan het decor van de oorlog die tussen Pádraic en Colm zal ontstaan, wanneer Colm de vriendschap van de ene op de andere dag opzegt. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

The banshees of Inisherin speelt tegen de achtergrond van de roerige 20e-eeuwse geschiedenis van Ierland. De steeds verbetener strijd tussen de twee voormalige vrienden weerspiegelt die broederstrijd. De film kreeg negen Oscarnominatie (o.a. voor beste film, beste regisseur, beste mannelijke hoofdrol en bijrol), waarvan er geen verzilverd werd.

De pers over The banshees of Inisherin:

  • VPRO Cinema (★★★★) ‘Wrang-komisch en tragisch’
  • de Volkskrant (★★★★) ‘Aangrijpend portret van een verloren vriendschap’
  • NRC (★★★★★) ‘Meesterlijke teloorgang van een vriendschap’
Of bekijk de website www.kulturhusborne.nl/programmadetails/the-banshees-of-inisherin/

Wanneer

Prijzen

  • € 9,50 Entreeprijs

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter