Sinterklaasintocht in Borne

Op 18 november is het weer zover: Sinterklaas komt aan in Borne! Het belooft weer een groot spektakel te worden met een groot live scherm op het Dorsetplein, twee pleinen vol gezelligheid en natuurlijk gigantisch veel pepernoten.

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas in Borne aan. Om precies 14:00 uur wordt hij, samen met al zijn Spaanse Pieten, verwacht op het Rheineplein, waar burgemeester Jan Pierik hem welkom zal heten. Daar zal het gezelschap dan een kijkje nemen bij allerlei spelactiviteiten voor de kinderen die vanaf 12:00 uur al op het plein zullen plaatsvinden. Denk aan oefenen met cadeautjes in schoorstenen gooien, een springkussen, zaklopen, maar er is ook van alles te eten zoals ijsjes en poffertjes!

Daarna volgt de intocht door het centrum van Borne, voorafgegaan door de Bornse Harmonie. De route van de tocht is Rheineplein, Bolkshoek, Nieuw Kerkstraat, Grotestraat en Dorsetplein. Bij de St. Stephanuskerk zal de Sint uit zijn auto stappen om van daaruit wandelend de route door de Grotestraat te volgen naar het eindpunt: het Dorsetplein.

Op datzelfde Dorsetplein verzorgt de vrolijke Kaatje Kopstand vanaf 14.00 uur een gezellig programma, waarbij ze zo af en toe een blik zal werpen op het grote videoscherm waarop de livebeelden van de intocht te zien zullen zijn. Deze beelden worden overigens ook rechtstreeks door BorneBoeit uitgezonden en zijn dus voor de thuisblijvers in de huiskamer te volgen. Als Sinterklaas en de burgemeester eenmaal het Dorsetplein hebben bereikt zal Danceworkx hier enkele dansoptredens verzorgen, waarna zowel Sinterklaas als de burgemeester een woordje zullen spreken.

Bello

Sinterklaas komt dit jaar met wel een heel bijzonder voertuig binnen rijden! Heb jij de Bornse kanalen in de gaten gehouden? Autopiet en Inpakpiet lopen namelijk tegen wat logistieke problemen aan. Hoe nemen we nou alle cadeaus mee naar Borne?

Praktische informatie

Of bekijk de website sintinborne.nl/

Wanneer

Locatie

Tip je vrienden

facebook twitter