Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Sweet country

Wanneer Aboriginal Sam Kelly uit zelfverdediging een witte boer doodschiet, trekt hij met zijn vrouw de woestijn in om uit handen van de jagende meute te blijven. Een western over racisme en de oprukkende 'witte beschaving' in Australië aan het begin van de vorige eeuw. Sweet country is gebaseerd op een echte rechtszaak in de jaren ’20, waar een Aborginal – Wilaberta Jack – werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man.

Regisseur Warwick Thornton, die eerder het in Cannes bekroonde Samson & Delila (2009) maakte, verwerkte deze geschiedenis in een spannend en prachtig gefilmd verhaal in de stijl van een western waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Hamilton Morris, Bryan Brown (Cocktail) en Sam Neill (Jurassic Park, The Piano). Sweet country viel in de prijzen op de grote festivals van Venetië en Toronto, waar ook de internationale filmpers unaniem zeer positief was. In The Hollywood Reporter werd de film omschreven als ‘a drama of imposing breadth and emotional depth’ en Variety noemde Sweet country een ‘majestic Outback western’.

De pers over Sweet country:

VPRO Cinema (★★★★) 'Laat de mens in al zijn grijstinten zien'

de Volkskrant (★★★★★) 'Veel meer dan een geschiedenisles'

The Guardian (★★★★★) 'Shockerende wreedheid'.

112 min.

Drama / western

Regie: Warwick Thornton, Australië, 2018

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Prijs voor leden
  • € 8,00 Prijs voor niet-leden

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl

Tip je vrienden

facebook twitter