Vincent - Stikstof Zijt Gij

Cabaretier, columnist, muzikant en schrijver Vincent Bijlo komt opnieuw naar Kulturhus Borne voor een oudejaarsconference. Onder muzikale begeleiding van The Rossettis blijkt hij terug op een bewogen jaar. Van klimaatdrammers tot potenrammers, van schaatskoorts tot warmterecords, van Tweede tot Eerste Kamer, van Brexit tot Trump, van Russen tot Chinezen, Bijlo plaatst 2019 in context, met veel grappen, veel muziek en poëzie.

'Heel Holland Hackt' of 'John Is de Mol'. Het leken Vincent allemaal goede titels voor zijn eindejaarsshow, maar uiteindelijk koos hij voor 'Stikstof Zijt Gij', een knipoog naar de Bijbelse uitdrukking. Want 2019 heeft nogal wat (stik)stof doen opwaaien.

'Met zo'n voorstelling moet je zo lang mogelijk wachten met schrijven. Het jaar blijft maar gebeurtenissen geven! En pas aan het eind van het jaar kun je deze gebeurtenissen duiden en in zijn context zetten. De uitstoot van stikstof en het boerenprotest van deze week vormen daar een mooi voorbeeld van.', vertelt Bijlo. 'Maar bepaalde andere onderwerpen zijn natuurlijk onvermijdbaar, zoals de Brexit, president Trump, de Provinciale Statenverkiezingen, de Notre Dame en natuurlijk de hitterecords in Nederland.'

Dit is een voorstelling die Kulturhus Borne presenteert in samenwerking met Schouwburg Hengelo.

Wanneer

Prijzen

  • € 17,50 Entreeprijs

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter