Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

KINDERSPEURTOCHT HOND IN DE POT

Het Bussemakerhuis daagt kinderen deze zomervakantie uit om samen met hun ouders of opa en oma op speurtocht te gaan door het museum en de Hond in de Pot te vinden…!

Op 17 en 23 juli, 1, 9 en 14 augustus is er van 10.30 – 12.00 uur een speurtocht door het museum in het thema van de tentoonstelling Hond in de Pot. Als prijs krijgen de kinderen een fraaie postcard naar keuze van een van de foto’s in het museum en een voucher voor het Pannenkoekenhuis in Borne. Superleuk, en superlekker dus!

De tentoonstelling: Hond in de Pot

Hond in de Pot is een bijzondere tentoonstelling ‘waar hedendaagse surrealistische Deze expositie is een vrolijke ‘vreemde eend’ in het Bussemakerhuis! In een unieke samenwerking met internationaal prijswinnende fotograaf Jan Gerber uit Markelo is een fantasierijke en grappige tentoonstelling ontstaan. Kom kijken naar de surrealistische beelden van huisdieren, vaak met een bizarre toevoeging van bijvoorbeeld pannetjes en theedoeken. Speur naar de verschillen tussen foto en voorstelling. Een leuk en grappig en avontuurlijk uitje voor jonge gezinnen!

De tentoonstelling ‘Hond in de Pot’ is nog te bezichtigen tot en met 18 augustus.

Het Bussemakerhuis: het verhaal achter de bakermat van de Twentse textielindustrie

Het Bussemakerhuis is het enige overgebleven linnenhandelshuis in Nederland dat nog in vrijwel oorspronkelijke staat verkeert en als museum is opengesteld voor publiek.

Bij een bezoek aan het Bussemakerhuis ontdek je op eigentijdse wijze het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de Twentse textielindustrie. Ook krijg je een unieke inkijk in de leefwijze van een fabrikeur en nauw daarmee verbonden het leven van de doopsgezinden in de 18e en 19e eeuw in Twente.

Wanneer

  • -
  • -
  • -
  • -
  • -

Locatie

Museum Bussemakerhuis

Adres
Ennekerdijk 11, 7622 ED Borne
Telefoon
0742669636
E-mail
Website
www.museumbussemakerhuis.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter