Kultur in Hûs - 5 jarig jubileum

De 5e editie van het Bornse Huiskamerfestival, Kultur in Hûs, wordt een jubileum editie vol verrassingen! ZONDAG 27 OKTOBER, van 14.00-18.00 uur. Op de fiets door Borne, vier huiskamers bezoeken, met vier verschillende optredens. Iedere voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. De grande finale vindt samen met alle bezoekers plaats in het Hûskamer-Theater van Kulturhus Borne: alle artiesten treden nog een keertje op met een nummer.

Een kaartje kost slechts een tientje. De kaartverkoop is gestart: u kiest 3 artiesten uit en de 4e artiest wordt u als verrassing toegewezen. Uw uiteindelijke festivalpakketje (met daarin uw 4 artiesten) kunt u ophalen op 3 momenten. Uitvoerige inforomatie staat onderaan deze pagina.

De middag op 27 oktober ziet er als volgt uit:

14.00 - 14.30 uur optreden 1

14.30 - 14.45 uur pauze/ fietsen naar volgende huiskamer

14.45 - 15.15 uur optreden 2

15.15 - 15.30 uur pauze/ fietsen naar volgende huiskamer

15.30 - 16.00 uur optreden 3

16.00 - 16.15 uur pauze/ fietsen naar volgende huiskamer

16.15 - 16.45 uur optreden 4

16.45 - 17.00 uur fietsen naar het Kulturhus

17.00 - 17.15 uur inloop in het Kulturhus, waarna Grande finale in het theater

18.00 uur : einde

Elke voorstelling duurt 30 minuten. U als publiek heeft dan dus 15 minuten de tijd om u te verplaatsen naar de volgende locatie.

HET PROGRAMMA VAN 2019:

Songs from thea heart - Tanja Klerkx

Eva Cassidy, Adele, Ilse de Lange; deze 3 fantastische zangeressen zitten diep in het hart geworteld van de Twentse zangeres Tanja Klerkx. Tanja laat zich deze zondagmiddag begeleiden door Frank Droste als zij haar selectie songs van deze dames vertolkt, songs die ze met heel haar hart zal zingen. Als 16-jarig meisje begon Tanja te zingen en ze is nooit meer opgehouden. Als professionele zangeres zingt ze in diverse bands (waaronder de huisband van het Theaterhotel in Almelo). Ze schreef zelf ook een theatershow met een dichter en een toetsenist: Dichterbij Muziek. Ze geeft zangcoaching aan mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Ze dirigeert koren, van volwassenen tot kinderen. Ze staat ieder jaar in de Kleine Willem, in de weergaloze show Edda's Nightclub.

Bob Dylan akoestisch - Frans Assink

Frans Assink is sinds zijn tienerjaren fan van Bob Dylan, niet alleen de muziek maar ook de teksten van Dylan spelen daarbij een grote rol. De beginjaren van Dylan's succes, zijn maatschappelijke betrokkenheid maar ook de wijze waarop Dylan gevoelens in een song gestalte geeft inspireren Frans. Frans vertelt voor het brengen van de song graag wat er bijzonder is aan juist deze song. Het zingen van deze tijdloze songs, het geluid van een akoestische gitaar en daarbij af en toe het specifieke geluid van de mondharmonica komen in de intieme sfeer van de huiskamer bijzonder tot hun recht.

''We gaan op reis'' - Trio Everthree

Everthree is een trio van de drie enthousiaste Bornse muzikanten Willem ten Thije, Anneke en Johan Kopp. In een setting van drums, gitaar en bas nemen zij het huiskamerpubliek deze middag mee op muzikale wereldreis. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit bekende evergreens, muziek die men allemaal kent, maar hedendaags haast niet meer hoort. Het wordt een hele, héle, gezellige boel.

Nieuwe liedjes in een oud jasje - VoicedOver

VoicedOver is een swingende vocal group van vijf dames én een heer, die moderne muziek zingen, en dan overgoten met een jaren vijftig- en zestig sausje. Een optreden van VoicedOver is een ervaring die je meegemaakt moet hebben! Ontdek hoe oude muziek in een nieuw jasje past en hoe nieuwe muziek dan weer in een oud jasje past.

1 klarinet & 2 gitaren - Jan Guichelaar en vrienden

Maarten van de Velde (klarinet), Rob Besselink (gitaar) en Jan Guichelaar (gitaar) spelen een uniek repertoire voor de combinatie klarinet en twee gitaren. Een aantal composities zijn bewerkt voor deze samenstelling maar er wordt ook eigen werk ten gehore gebracht. De muziek wordt in wisselende bezetting gebracht: solowerken, duo in verschillende combinaties en als trio. Aangezien de combinatie klarinet en gitaar in de klassieke muziekwereld niet bestaat willen zij met deze samenstelling een nieuw geluid introduceren. Maarten van de Velde - allround musicus uit Enschede, werkzaam in diverse muzikale projecten. Rob Besselink - gitaardocent in Enschede en speelt in diverse ensembles in dezelfde stad. Jan Guichelaar - voormalig gitaardocent en is nu werkzaam als docent op de AKI in Enschede.

De Gema's

Deze zingende Twentse tweelingbroers hebben van alle artiesten de meeste jaren met podiumervaring op hun naam staan. Dit bijzondere duo is 75+ en still going strong met evergreens in zowel het Nederlands, Engels, Duits als ons heerlijke Twents. De mannen hadden in 1962(!) een nationale hit met Doe Eens Mee. Ze blijven trouw aan de eigen roots en brengen nummers van The Brothers Four, Harry Belafonte, Simon & Garfunkel en toppers van toen: Toon Hermans, Wim Sonneveld en Frans Halsema. Het zangduo wordt gevormd door Geert en Machiel Nijenhuis.

Jolly Jazz - Jazzative

Een kwartet vol topmuzikanten, die dol zijn op jazzmuziek. Samen zoeken ze nummers uit, uiteraard ook van hun jazzhelden, en daar gaan ze mee aan de slag. De basis van elk stuk bestaat veelal uit een paar genoteerde noten in een schema en daarmee spelen ze samen, maken variaties, laten er hun passie op los, verzinnen leuke intro’s en spannende afsluitingen. Al spelend en luisterend komen de improvisaties tot stand. De optredens van Jazzative zijn nooit twee keer hetzelfde. Een speels genot voor de oren! Met: Jan Oude Grotebevelsborg (saxofoon), Resy Weernink (piano), Erik Borst (contrabas) en Marcel Voorhuis (drums).

Jos & Yvonne Beunders - Vader & dochter maken muziek

Jos speelt piano bij verschillende koren in Twente, begeleidt diverse zangsolisten en geeft muziekles op basisschool de Wheele. Yvonne heeft de muzikaliteit van haar ouders meegekregen en zingt het allerliefst. Ze zullen op 27 oktober een gevarieerd programma van luisterliedjes ten gehore brengen.

Tickets bestellen & hoe het werkt:

U stelt uw eigen programma samen door uit de 8 optredens er 3 te kiezen. De organisatie probeert hier bij de indeling dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het 4e optreden zal voor u een verrassing worden! U kunt zich natuurlijk ook helemaal laten verrassen! Vermeld dan dat u geen voorkeur voor specifieke optredens hebt.

Tickets kosten €10,00 per persoon.

A. Tickets kunt u kopen bij de balie, deze is wegens de Kulturhusverbouwing tot 1 oktober gesitueerd in de Esschool, Oude Almeloseweg 12.

U geeft daar uw naam, adres, emailadres, aantal personen en de 3 voorkeuren op. En u gaat met tickets in uw hand naar huis.

B. Tickets kunt u telefonisch bij de balie reserveren: 074-265 72 00 U geeft uw naam, adres, emailadres, aantal personen en de 3 voorkeuren op. Uw reservering blijft 2 weken geldig*, dit houdt in dat u binnen 2 weken even langs dient te komen om de tickets af te rekenen. En u gaat met tickets in uw hand naar huis. *Na deze 2 weken, komt uw reservering automatisch te vervallen.

C. Koop online e-tickets en bel aansluitend met onze baliemedewerkers.

U koopt hier onderaan de pagina online uw kaarten en belt aansluitend met onze receptie 074-2657200 om uw 3 keuzes door te bellen.

D. Het festivalpakketje ophalen!

Hoera, u heeft tickets! Ofwel gekocht aan de balie, ofwel uitgeprinte e-tickets. Dan hoeft u nog maar 1 ding te doen: uw festivalpakketje ophalen. Hierin zit onder meer de plattegrond, de adressen van de huiskamers. En last but not least: u hoort dan van welke optredens u uiteindelijk gaat genieten!

U kunt uw festivalpakketje ophalen bij Matty Boenink, Joke Batenburg en Hanneke Braakhuis in de foyer van het Kulturhus op de volgende dagen en tijden:

  • Vrijdag 25 oktober, van 17.00-18.00 uur

  • Zaterdag 26 oktober, van 10.00-12.00 uur

  • Zondag 27 oktober, vanaf 13.00 uur

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter