The Disciples - een straatopera

De spannende en meeslepende verhaallijn, de aangrijpende muziek en de aanstekelijke personages met hun onnavolgbare levens, die gaandeweg een wending nemen – of is het je vooringenomen idee over dak- en thuislozen dat kantelt? – maken deze filmopera tot een bijzondere bioscoopervaring. Een opera maken met twintig daklozen is vragen om problemen. Het is daarom niet de opera, maar de weg er naar toe die in de film centraal staat. Het repetitieproces en de off-the-record persoonlijke portretten van de ongeschoolde zangers leiden ten slotte naar de opera waarin zij hun ziel bloot geven.

The Disciples - een straatopera

91 min.

Documentaire

Regie: Ramón Gieling, Nederland, 2018

Twintig daklozen, één opera. Met de opera The Disciples - een straatopera – geïnspireerd op Los Olvidados van Luis Buñuel – geschreven door Ramón Gieling en gecomponeerd door Boudewijn Tarenskeen, laten zij de leden van het Amsterdamse dak- en thuislozenkoor ‘De Straatklinkers’ een verhevigde, criminele, versie van zichzelf spelen en zingen.

Themamaand ‘Muziek met een grote M’

Deze maand besteden we aandacht aan verschillende aspecten van de muziekwereld. We tonen een zingende en acterende Lady Gaga, een ode aan Queen, de muziekscene in de Sovjet Unie in de jaren ’80, en een opera vertolkt door thuislozen in Nederland. De avonden worden muzikaal omlijst met live-muziek.

Wanneer

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs

€ 5,- voor vrienden van Filmhuis Borne

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter