De mythe en ons zelfbegrip

Op zondag 15 december 2019 organiseert Filosofiecafé Twente een lezing over De mythe en ons zelfbegrip in het Kulturhus Borne.

Over zelfkennis

In de westerse filosofie-traditie werd het zelfbegrip zo hoog aangeslagen dat men meende dat het wel vanuit hogere regionen in het aardse lijf moest zijn geparachuteerd. Sinds de evolutietheorie opgeld doet, zoekt men de verklaring eerder van onderop in de biocognitie, volgens welke de kiem voor het later optredende zelfbegrip al in de primitiefste levensvorm moet zijn aangelegd. Maar in dat perspectief moeten we ook de uiteindelijk optredende culturele verscheidenheid van zelfkennis bekijken. We zullen de westerse manier van denken vergelijken met Aziatische vormen van zelfkennis.

Over de spreker

Petran Kockelkoren is emeritus hoogleraar Kunst en Technologie van de Universiteit Twente. Hij publiceerde Techniek, kunst, kermis en theater (2003), Mediated Vision (2007) en onlangs Ganesha in Silicon Valley, de rol van de mythe op het wereldtoneel (Boom, 2018).

Tickets

Entree is €10,- inclusief kop koffie/thee.

U kunt zich vooraf opgeven door uiterlijk op donderdag voorafgaand aan de zondag waarop de lezing wordt gehouden €10,00 over te maken op IBAN nummer NL91 RABO 0198 2534 19 t.n.v. Filosofiecafé Twente onder vermelding van titel lezing. Ook kaarten aan de zaal verkrijgbaar.

Voor jongeren geldt een reductie van €5,00.

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs
  • € 5,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter