So long, my son

Gedurende drie decennia worden twee getrouwde koppels gevolgd, die zich steeds weer aanpassen aan de sociale en economische veranderingen in China. Na het verlies van een kind in een tragisch ongeluk scheiden hun wegen.

Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven.

Deze film beslaat drie decennia en schiet heen en weer in de tijd. Hij is daardoor niet altijd even makkelijk te volgen, maar de oplettende (en volhardende) kijker wordt beloond in dit fraaie melodrama over arbeidersgezin dat wanhopig doorleeft na de dood van hun zoontje. ‘De tijd voor ons stopte lang geleden,’ verzuchten ze jaren na de dood van hun zoon, maar als regisseur Wang ons in deze film iets probeert duidelijk te maken is het wel dat de tijd in China al die tijd niet heeft stilgestaan.

De hoofdrolspelers - acteurs Wang Jingchun en Yong Mei - werden bekroond met een Zilveren Beer voor hun acteerprestaties.

De pers over So long, my son:

VPRO Cinema (★★★★) 'Fraai melodrama over arbeidersgezin'

NRC (★★★★) 'Wang creëert een grote emotionele resonantie'

The Hollywood Reporter: 'Onthult de langdurige effecten van de eenkindpolitiek'.

185 min.

Drama

Regie: Wang Xiaoshuai, China, 2019

Wanneer

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs
  • € 5,00 Prijs voor leden

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter