Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Monos

Op een woeste hoogvlakte in Colombia krijgt een groep tienersoldaten een nieuwe opdracht van 'De Organisatie'. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken. Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

103 min.

Thriller, drama

Regie: Alejandro Landes, Columbia, 2019

De regisseur over zijn film:

Ik gebruik de mist, de geluiden en de jungle om in een soort lucide droomtoestand terecht te komen. Mijn personages zitten in een droom waaruit ze niet wakker kunnen worden. Dat leek me de beste manier om het fenomeen oorlog te benaderen. Colombia is al zestig jaar in de greep van oorlog en de bevolking is er inmiddels compleet ongevoelig voor geworden. Om ze toch met frisse ogen naar oorlog te laten kijken, vond ik dat ik het anders moest aanpakken.

Ik neem in mijn film bewust geen stelling. Het interesseert me niet of je rechts of links bent, voor of tegen de vrede die met de Farc is gesloten. Ik noem de Farc niet eens. Het is misschien de beroemdste guerrillabeweging, maar in Colombia zijn er nog zeker vijf, zes andere. En dan heb je nog al die rechtse paramilitaire organisaties. De groep in mijn film staat voor alles bij elkaar, niet eentje in het bijzonder.

De pers over Monos:

VPRO Cinema (★★★★) 'Houd bewust in het midden welke groepering we volgen'

de Volkskrant (★★★★★) 'Bloedmooie en angstaanjagende beelden'

NRC (★★★★) 'Surrealistische schoonheid'.

Wanneer

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs
  • € 5,00 Prijs voor leden

Locatie

Kulturhus de Bijenkorf

Adres
Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Telefoon
074-2657200
E-mail
Website
www.kulturhusborne.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter